Siirry sisältöön
Pekonipasta

Pekonipasta

Kunnon pekoni 150 g

20min

4

Helppo

Pekonipasta on täyttävä ja maukas ruokalaji, joka valmistuu käden käänteessä. Herra Snellmanin pekonipastan ohje sisältää aidosti suomalaista Kunnon pekonia, sillä valmistamme sen Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta. Pekonin lisäksi herkullisia makuvivahteita pastaan tuovat pinaatti, kirsikkatomaatit ja maustettu tuorejuusto. Pekonipasta maistuu joko sellaisenaan tai pastajuustoraasten kanssa tarjoiltuna.

Ainekset

Pekonipasta
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 300 g pastaa
  • 1 kpl sipulia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g pinaattia
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.

  3. Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.

  4. Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.

  5. Kiehauta.

  6. Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.

  7. Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.
Vinkki!
  1. Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 698 kJ / 166 kcal 2093 kJ / 499 kcal
Rasva 7.2 g 21.6 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 10.1 g
Hiilihydraatit 18.2 g 54.7 g
- josta sokereita 1.7 g 5.1 g
Proteiini 7 g 20 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.1 g
Suola 0.7 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Pekonipasta on täyttävä ja maukas ruokalaji, joka valmistuu käden käänteessä. Herra Snellmanin pekonipastan ohje sisältää aidosti suomalaista Kunnon pekonia, sillä valmistamme sen Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta. Pekonin lisäksi herkullisia makuvivahteita pastaan tuovat pinaatti, kirsikkatomaatit ja maustettu tuorejuusto. Pekonipasta maistuu joko sellaisenaan tai pastajuustoraasten kanssa tarjoiltuna.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (1)

  1. Muuten hyvää, mutta reseptissä on 1 g sipulia? Itse laitoin n. 100 g Vai pitikö olla 10 g…

Tallenna

Ostoslistalle