Pekonipasta
Kunnon pekoni 150 g20min
4
Helppo
Ainekset
Pekonipasta
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 300 g pastaa
- 1 kpl sipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g pinaattia
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 1 dl vettä
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl juustoraastetta
Ohje
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.
-
Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.
-
Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.
-
Kiehauta.
-
Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.
- Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.
Vinkki!
- Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 300 g | |
|---|---|---|
| Energia | 698 kJ / 166 kcal | 2093 kJ / 499 kcal |
| Rasva | 7.2 g | 21.6 g |
| - josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 10.1 g |
| Hiilihydraatit | 18.2 g | 54.7 g |
| - josta sokereita | 1.7 g | 5.1 g |
| Proteiini | 7 g | 20 g |
| Ravintokuitu | 1.4 g | 4.1 g |
| Suola | 0.7 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Muuten hyvää, mutta reseptissä on 1 g sipulia? Itse laitoin n. 100 g Vai pitikö olla 10 g…