BBQ Tortilla Wrap
4
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Ingredienser
BBQ tortilla wrap
- 4 soft tortilla
- 1 pkt Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 2 tsk olja
- 1 röd paprika
- 1 burk majs
- 0.5 dl BBQ-sås
- 100 g vårlök
- 100 g riven cheddarost
- 150 g crème fraiche
- 0.5 isbergssallad
Instruktioner
Hacka paprikan och vårlöken i små bitar, häll av vätskan från majsen. Stek dina nötstrimlor i en skvätt olja i 2-3 minuter.
Flyttar över paprikan i pannan och fortsätt tillreda i några minuter. Fyll på med majs och BBQ-sås enligt egen smak, avrunda med vårlöken.
Sprid ut fyra tortillaskal på ett skärbräde. Sprid ut innehållet ur stekpannan jämnt över skalen. Toppa med riven ost, créme fraiche och salladsblad.
Vik in kanterna och rulla sen ihop skalen till ett tätt paket,, låt fogen vila nedåt så inte hela härligheten havererar (se bilden).
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 543 kJ / 130 kcal | 2007 kJ / 480 kcal |
Fett | 6.8 g | 25.3 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 14.1 g |
Kolhydrat | 9.5 g | 35.3 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 10.4 g |
Protein | 7 g | 26 g |
Fiber | 1.3 g | 4.7 g |
Salt | 0.7 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.