Biff a la Lindström
30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
En god och enkel biff ger färg åt måltiden.
Ingredienser
Biff a la Lindström
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 dl skorpmjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 ägg
- 1 dl strimlade ättiksrödbetor
- 1 msk kapris
- 1 lök
- 1 tsk malen vitpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
Biff a la Lindström — Gör så här
Blanda skorpmjöl och grädden, låt stå att svälla ca 10 min.
Blanda ner ägg, salt och vitpeppar.
Finhacka löken och bryn den.
Blanda löken, rödbetorna, kapris och malet kött i smeten.
Forma till biffar och stek i smör.
Servera med t.ex. potatismos och en god sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 640 kJ / 153 kcal | 1088 kJ / 259 kcal |
Fett | 6.6 g | 11.2 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 5.4 g |
Kolhydrat | 7.9 g | 13.5 g |
- varav sockerarter | 2 g | 3.4 g |
Protein | 15 g | 25 g |
Fiber | 0.8 g | 1.4 g |
Salt | 1.1 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.