Bondomelett

Bondomelett

Denna matiga omelett passar såväl till frukost som till dagens andra måltider. Lätt att bereda och mycket gott!

1

Ingredienser

  • 1 dl tärnad julskinka
  • 2 små potatisar
  • 1 liten lök
  • 2 ägg
  • salt och vitpeppar
  • färska örter
  • smör och rypsolja till stekning

Bondomelett — Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor eller stavar. Skala och hacka löken. Värm
  2. en stekpanna och håll den på medelvärme. Tillsätt en klick smör och lite olja. Fräs potatis och lök mjuka i stekpannan, det tar några minuter beroende på potatisens tjocklek.
  3. Rör om i pannan nu och då.
  4. Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns. Lägg till skinkan i tärningar. Vispa samman äggen. Krydda dem med salt och vitpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner
  5. ner i botten på pannan. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är “fast” i botten. Dekorera med färska örter som timjan eller persilja.
Palagg-Superior

”Skinkan Superior tog oss hela 4 år att utveckla, men slutresultatet är vi verkligen stolta över. Till Superior används inget krossat kött, skinkan skärs från hela stekar. En exceptionellt lång mognadstid gör Superior skinkan enastående saftig och mör. Vår Superior torde vara den enda helköttsprodukten på marknaden utan tillsatt fosfat eller så kallade fosfatsubstitut, alltså andra hjälp- eller tillsatsämnen.”

Tore, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer