Maalaismunakas

Maalaismunakas

Aamiaispöydän lisäksi tämä tuhti munakas sopii myös isomman nälän nujertajaksi. Muokkaa reseptiä ihmeessä omaan makuun sopivammaksi vaihtamalla aineksia vastaaviin, jos sille tuulelle satut. Helppoa ja herkullista!

1

Ainekset

  • 1 dl Joulukinkkua kuutioina
  • 2 pientä perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 kananmunaa
  • suojaa ja valkopippuria
  • tuoreita yrttejä

Maalaismunakas — Ohje

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi
  2. viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja pidä se keskilämmöllä. Lisää nokare voita ja vähän öljyä. Paista perunat ja sipuli pehmeiksi paistinpannulla, silloin tällöin sekoittaen. Perunat pehmenevät muutamassa minuutissa paksuudesta riippuen, mutta varo polttamasta sipuleita. Lisää lopuksi kuutioitu kinkku pannulle.
  3. Riko munat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
  4. Kaada munaseos pannulle ja sekoita varovasti ravistamalla pannulla kevyesti siten, että munaseos päätyy tasaisesti pannun pohjalle. Voit lopettaa kun munakas alkaa jähmettyä. Käännä munakas laittamalla iso lautanen
  5. tai suuri kansi pannun yläpuolelle ja käännä pannu nopeasti ylösalaisin, jotta munakas päätyy lautaselle. Anna sitten munakkaan liukua takaisin paistinpannulle ja paista lyhyesti kunnes myös toinen puoli on sopivan kiinteä. Koristele tuoreilla yrteillä kuten timjamilla tai persiljalla.

Vinkki!

Testaa myös helppoa nakkimunakas-reseptiä.

Arvioi

Jaa

Kommentit