Eldig cassoulet med korv och bönor
4
20min tillagningstid + 50min total tid
Lätt
Ingredienser
Eldig cassoulet med korv och bönor
- 0.5 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 1 msk olivolja
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 vitlökslyftor
- 15 körsbärstomat
- 0.5 bladselleri
- 1 brk limabönor
- 4 dl köttbuljong
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 rosmarinkvistar
- 1 mild färsk chili
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Börja med att hacka korven och baconet i små bitar. Stek korven brun i pannan och ställ till sidan och vila. Bryn sedan baconbitarna och häll i grytan.
Hacka vitlök, körsbärstomater och selleri till små bitar och lägg i grytan. Sist smäller du i bönorna, örterna och 2/3 av din finhackade chili.
Häll så mycket buljong i kastrullen att ingredienserna täcks med nöd och näppe. Låt mysa i ugnen i en halvtimme på 175 grader och krydda slutligen med salt och peppar vid behov. På ytan sprinklar du ännu den återstående chilin och sen är det bara att avnjuta!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 481 kJ / 115 kcal | 1540 kJ / 369 kcal |
Fett | 6.6 g | 21.2 g |
- varav mättat fett | 2.2 g | 6.9 g |
Kolhydrat | 7.7 g | 24.5 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.4 g |
Protein | 5 g | 17 g |
Fiber | 2.2 g | 6.9 g |
Salt | 1 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.