Hoppa till innehållet
Eldig cassoulet med korv och bönor

Eldig cassoulet med korv och bönor

Riktig skinnfri länk 450 g

4

20min tillagningstid + 50min total tid

Lätt

Det smakrika spadet sätter verkligen pricken över i:et för denna rustiska rätt. Nyanser av chili, vitlök och örter märks av i detta recept som deltog i vår utmaning 2013 och är signerat Nautiskellen-bloggen.

Ingredienser

Eldig cassoulet med korv och bönor

Instruktioner

Börja med att hacka korven och baconet i små bitar. Stek korven brun i pannan och ställ till sidan och vila. Bryn sedan baconbitarna och häll i grytan.
Hacka vitlök, körsbärstomater och selleri till små bitar och lägg i grytan. Sist smäller du i bönorna, örterna och 2/3 av din finhackade chili.
Häll så mycket buljong i kastrullen att ingredienserna täcks med nöd och näppe. Låt mysa i ugnen i en halvtimme på 175 grader och krydda slutligen med salt och peppar vid behov. På ytan sprinklar du ännu den återstående chilin och sen är det bara att avnjuta!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 481 kJ / 115 kcal 1540 kJ / 369 kcal
Fett 6.6 g 21.2 g
- varav mättat fett 2.2 g 6.9 g
Kolhydrat 7.7 g 24.5 g
- varav sockerarter 1.4 g 4.4 g
Protein 5 g 17 g
Fiber 2.2 g 6.9 g
Salt 1 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan