Makkara-papucassoulet

Makkara-papucassoulet 2

Rustiikkisen makkara-papucassouletin kruunaa lempeän mausteinen liemi, jossa maistuvat chili, valkosipuli ja yrtit. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Nautiskellen -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon kuoreton lenkki
  • 1 ds oliiviöljyä
  • 0.5 pkt Kunnon pekonia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 15 kirsikkatomaatteja
  • 0.5 lehtisellerin varsi
  • 1 prk voipapuja
  • 4 dl lihalientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 1 mieto tuore chili
  • suolaa
  • pippuria

Makkara-papucassoulet — Ohje

  1. Aloita padan valmistaminen pilkkomalla lenkkimakkara siivuiksi ja pekoni pieniksi paloiksi. Paista lenkkimakkaran siivut paistinpannulla öljyssä ruskeiksi ja siirrä ne pataan odottelemaan
  2. Paista sitten paistinpannulla pekonipalat ruskeiksi. Kippaa myös pekonipalat ja niistä irronnut rasva pataan odottelemaan
  3. Hienonna valkosipuli, halkaise kirsikkatomaatit ja pilko lehtisellerin varsi pieniksi paloiksi. Lisää myös nämä pataan. Lisää pataan lopuksi vielä voipavut, yrtit ja 2/3 hienonnetusta chilistä
  4. Kaada pataan lihalientä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät
  5. Hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta lopuksi pippurilla ja tarvittaessa suolalla, ripottele loput hienonnetut chilit annoksen pinnalle ja tarjoa heti!

Arvioi

Jaa

Kommentit