Eldig cassoulet med korv och bönor

Makkara-papucassoulet 2

Det smakrika spadet sätter verkligen pricken över i:et för denna rustiska rätt. Nyanser av chili, vitlök och örter märks av i detta recept som deltog i vår utmaning 2013 och är signerat Nautiskellen-bloggen.

4

Ingredienser

  • 0.5 pkt Riktg skinnfri länk
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 pkt Riktig bacon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 15 st körsbärstomater
  • 0.5 st bladselleri
  • 1 burk limabönor
  • 4 dl buljong
  • 2 st timjan, eller några kvistar färsk timjan
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 1 st mild färsk chili
  • nypa salt
  • nypa peppar

Eldig cassoulet med korv och bönor — Gör så här

  1. Börja med att hacka korven och baconet i små bitar. Stek korven brun i pannan och ställ till sidan och vila. Bryn sedan baconbitarna och häll i grytan.
  2. Hacka vitlök, körsbärstomater och selleri till små bitar och lägg i grytan. Sist smäller du i bönorna, örterna och 2/3 av din finhackade chili.
  3. Häll så mycket buljong i kastrullen att ingredienserna täcks med nöd och näppe. Låt mysa i ugnen i en halvtimme på 175 grader och krydda slutligen med salt och peppar vid behov. På ytan sprinklar du ännu den återstående chilin och sen är det bara att avnjuta!

Rate

Dela

Kommentarer