Chili con carne

Chili con carne 1

Chili con carne betyder något så enkelt som kött med chili men det finns otaliga versioner av receptet. Detta recept innehåller bl.a. en aning choklad och tillreds i ugnen med en knaprig ostgratinering. Det är viktigt att köttet som används har en tillräckligt hög fetthalt, så chili con carnen blir riktigt saftig. Snellmans malet kött av gris och nöt är perfekt för denna rätt eftersom den innehåller den rätta mängden fett och tillverkas av färskt kött som aldrig blivit nedfruset.

6

Ingredienser

  • 750 g malet kött av gris och nöt
  • 3 röd chili
  • 1 lök
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk chilikrydda
  • 2 tsk oregano
  • 2 brk vita bönor i tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 4 bitar mörk choklad
Garnering
  • 8 dl stekt ris (= 3 dl långt ris, 6-7 dl vatten, salt)
  • 1 brk gräddfil (200 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sirap
  • 1 rivet citronskal, och saft
  • 2 dl emmental riven ost (på ytan)

Chili con carne — Gör så här

  1. Låt malet köttet stå i rumstemperatur medan du tillreder resten av ingredienserna. Stycka chili, lök och vitlöksklyftor. Bryn köttet med den styckade chilin, löken och vitlöken.
  2. Tillägg kryddorna, bönorna, den krossade tomaten och chokladen. Låt blandningen koka i ca 5-10 min, häll den i en ugnsform och jämna ut. Låt det svalna.
  3. Koka riset och blanda ingredienserna för garnityren. Sprid blandingen på den svala chili-maletkött blandningen. Tillägg osten på ytan.
  4. Stek i ugn vid 225 grader i 20-25 min tills ytan är vackert brun och knaprig.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer