Chili con carne

Betygsatt 0 av 5
Chili con carne 1

Chili con carne betyder något så enkelt som kött med chili men det finns otaliga versioner av receptet. Detta recept innehåller bl.a. en aning choklad och tillreds i ugnen med en knaprig ostgratinering. Det är viktigt att köttet som används har en tillräckligt hög fetthalt, så chili con carnen blir riktigt saftig. Snellmans malet kött av gris och nöt är perfekt för denna rätt eftersom den innehåller den rätta mängden fett och tillverkas av färskt kött som aldrig blivit nedfruset.

6

Ingredienser

  • 750 g malet kött av gris och nöt
  • 3 röd chili
  • 1 lök
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk chilikrydda
  • 2 tsk oregano
  • 2 brk vita bönor i tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 4 bitar mörk choklad
  • GARNITYR
  • 8 dl stekt ris (= 3 dl långt ris, 6-7 dl vatten, salt)
  • 1 brk gräddfil (200 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sirap
  • 1 rivet citronskal, och saft
  • 2 dl emmental riven ost (på ytan)

Gör så här

  1. Låt malet köttet stå i rumstemperatur medan du tillreder resten av ingredienserna. Stycka chili, lök och vitlöksklyftor. Bryn köttet med den styckade chilin, löken och vitlöken. Tillägg kryddorna, bönorna, den krossade tomaten och chokladen. Låt blandningen koka i ca 5-10 min, häll den i en ugnsform och jämna ut. Låt det svalna.
  2. Koka riset och blanda ingredienserna för garnityren. Sprid blandingen på den svala chili-maletkött blandningen. Tillägg osten på ytan. Stek i ugn vid 225 grader i 20-25 min tills ytan är vackert brun och knaprig.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept