Enkel pastagryta med köttbullar
25min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk timjam
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk röd chilipulver
- 2 burk skalade tomater (ca 400g)
- 1 köttbuljong
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 300 g pasta (t ex fusilli)
- 50 g färsk babyspenat
- 0.5 kruka basilika
- 50 g parmesan ost
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Vänd löken i en kastrull med olja tills den mjuknar. Lägg i timjan, oregano och chilikross.
Lägg i burktomaten och krossa lät med ett verktyg. Fyll på köttbuljong eller vatten och en buljongtärning. Krydda med socker, salt och svartpeppar. Värm upp till kokpunkten och lägg i pasta. Låt puttra under lock i ca. 10 minuter.
Lägg i köttbullar och spenat och rör om. Fortsätt koka under lock i ytterligare några minuter. Kolla att pastan är klar.
Toppa med parmesan och basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 644 kJ / 154 kcal | 2896 kJ / 692 kcal |
Fett | 7.4 g | 33.3 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 11 g |
Kolhydrat | 14.9 g | 67 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 9.3 g |
Protein | 6 g | 27 g |
Fiber | 1.8 g | 7.9 g |
Salt | 0.9 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.