Hoppa till innehållet
Enkel pastagryta med köttbullar

Enkel pastagryta med köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

25min (varav 10min aktiv)

4

Lätt

En enkel köttbullepasta på våra Riktiga köttbullar än riktig vardagspärla! Tomatsås, pasta och saftiga bullar i en och samma gryta ger dig en maffig måltid på mindre än en halv timme!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
  • 1 lök
  • 3 vitlökslyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjam
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk röd chilipulver
  • 2 burk skalade tomater (ca 400g)
  • 1 köttbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 300 g pasta (t ex fusilli)
  • 50 g färsk babyspenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 50 g parmesan ost

Instruktioner

Skala och finhacka löken. Vänd löken i en kastrull med olja tills den mjuknar. Lägg i timjan, oregano och chilikross.

Lägg i burktomaten och krossa lät med ett verktyg. Fyll på köttbuljong eller vatten och en buljongtärning. Krydda med socker, salt och svartpeppar. Värm upp till kokpunkten och lägg i pasta. Låt puttra under lock i ca. 10 minuter.

Lägg i köttbullar och spenat och rör om. Fortsätt koka under lock i ytterligare några minuter. Kolla att pastan är klar.

Toppa med parmesan och basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 644 kJ / 154 kcal 2896 kJ / 692 kcal
Fett 7.4 g 33.3 g
- varav mättat fett 2.4 g 11 g
Kolhydrat 14.9 g 67 g
- varav sockerarter 2.1 g 9.3 g
Protein 6 g 27 g
Fiber 1.8 g 7.9 g
Salt 0.9 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan