Hoppa till innehållet
Korvpanna med sting

Korvpanna med sting

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

55min (varav 25min aktiv)

6

Lätt

Ett riktigt ”one-pot wonder” med kryddstarka korvar och bönor, tillsammans med en smaskig dukning grönsaker. Välj antingen en pikant Chorizo eller vår tyske vän, Bratwursten som råvara. Denna gryta tillreder du med liten ansträngning, smakerna får utvecklas under lock och bubbla ihop sig på ett härligt sätt. Matigt och mumsigt!

Ingredienser

  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 grön chili
  • 4 schalottenlök
  • 1 burk vita bönor i saltlag (à 380 / 230 g)
  • 1 brk kikärter (380/280g)
  • 230 g svart böna
  • 3 msk worcestershiresås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • 100 g färsk babyspenat
  • 0.5 kruka salvia
  • 2 msk smör

Instruktioner

Halvera paprikan, avlägsna fröna och övrigt och skär till små munsbitar. Skär bort skaft från chilin och skiva den – fröna behöver du inte avlägsna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala schalottenlöken och skär klyftor. Häll bort vätskan från bönor och kikärter och skölj under rinnande vatten i en sil. Skär korvarna i tre delar på längden.

Värm upp cirka 2 msk smör i en stekpanna och bryn korven. Avlägsna korven från pannan en stund och ersätt med chili och vitlök. Lägg i mer smör vid behov, 1–2 msk. Stek i några minuter tills de mjuknat. Lägg i paprika och schalottenlök och stek ännu ytterligare några minuter tills grönsakerna mjuknar och börjar få färg.

Lägg nu bönor och ärter samt den stekta korven i pannan. Lägg i alla kryddor utom de färska örterna och häll även i konserven med körsbärstomater. Skölj ur tomatburken eller burkarna med cirka 1 dl vatten och häll även den vätskan i pannan. Låt puttra på, delvis under lock, i cirka 30 minuter.

Lägg sen i spenaten, rör om och koka upp korvgrytan.
Finhacka örterna och rör ned i grytan strax innan servering. Du kan även spara en del örter för dekorering.

Tips

Servera grytan tillsammans med surdegsbröd. Med brödets hjälp får du dessutom uppätet varje droppe av den läckra såsen från din tallrik. Blir det gryta över går det dessutom bra att servera som följande dag på rostade brödskivor som en läcker smakbit.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 430 g
Energi 422 kJ / 101 kcal 1814 kJ / 436 kcal
Fett 5.9 g 25.4 g
- varav mättat fett 2.4 g 10.2 g
Kolhydrat 5.8 g 24.8 g
- varav sockerarter 2 g 8.8 g
Protein 5 g 22 g
Fiber 2.5 g 10.9 g
Salt 0.6 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan