Siirry sisältöön
Mausteinen makkara-papupata

Mausteinen makkara-papupata

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

6

25min työaika | 55min kokonaisaika

Helppo

Tähän ihanan mausteiseen makkara-papupataan tulee iso kasa kesän parhaita satokausikasviksia, Snellmanin lisäaineetonta makkaraa sekä reilusti ruokaisia papuja. Makkarasta voit valita mielesi mukaan joko espanjalaistyylisen mausteisen chorizon, tai sakaslaistyyppisen yrttisen bratwurstin. Tämä pata valmistuu pienellä vaivalla, sillä maut saavat kehittyä liedellä kannen alla itsekseen poristen.

Ainekset

  • 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl vihreää chiliä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 1 kpl tölkki valkoisia papuja suolalimessä (à 380 / 230 g)
  • 1 kpl purkki kikherneitä (380/280g)
  • 230 g mustapapuja
  • 3 rkl worcestershire-kastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl purkkia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 0.5 kpl ruukkua salviaa
  • 2 rkl voita paistamiseen

Ohje

Halkaise paprika, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Poista chileistä kannat ja viipaloi chilit – siemeniä ei tarvitse poistaa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori salottisipulit ja lohko ne. Kaada pavuista ja kikherneistä nesteet pois ja huuhtele juoksevan veden alla, siivilän avulla. Leikkaa makkarat kolmeen osaan pituussuunnassa.

Lämmitä n. 2 rkl voita laakeassa pannussa ja ruskista makkarat. Ota makkarat hetkeksi pois pannulta ja lisää valkosipuli ja chili. Lisää voita tarvittaessa 1–2 rkl. Freesaa muutama minuutti kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulla paprikat sekä salottisipulit ja jatka kypsentämistä muutama minuutti, kunnes kasvikset saavat hieman väriä ja pehmenevät.

Lisää pannulle huuhdellut pavut ja kikherneet, paistetut makkarat, mausteet tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja säilykekirsikkatomaatit. Huuhtele tomaattitölkit vedellä (n. 1 dl per tölkki) ja kaada huuhteluliemi myös pannulle. Hauduta raollaan olevan kannen alla 30 minuuttia.

Lisää pinaatit pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.

Hienonna yrtit kevyesti ja sekoita ne ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi jättää hieman yrttejä kokonaiseksi annosten koristelua varten.

Vinkkejä

Tarjoile annoksen kanssa hapanjuurileipää. Leivällä saat mainiosti kaavittua kaikki viimeisetkin maukkaan kastiketipat lautaseltasi! Jos ruokaa jää yli, voit lämmittää sitä seuraavana päivänä ja tarjoilla paahdettujen leipien päältä brunssiannoksena.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 430 g
Energia 422 kJ / 101 kcal 1814 kJ / 436 kcal
Rasva 5.9 g 25.4 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 10.2 g
Hiilihydraatit 5.8 g 24.8 g
- josta sokereita 2 g 8.8 g
Proteiini 5 g 22 g
Ravintokuitu 2.5 g 10.9 g
Suola 0.6 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle