Chili con carne
Chilipeppar med kött, eller Chili con carne som det heter på spanska, lyckas med Herr Snellmans maletkött av nöt.
6
35 min
Ingredienser
-
- 400 g Snellman Maletkött av nöt
- 1 gul lök
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 3 msk tomatpuré
- 1 brk passerade tomater
- 3 msk köttfond
- 1 brk kikärter
- 1 brk kidneybönor
- 1 nypa chili
- 1 nypa paprikapulver
- 1 nypa svartpeppar
- 1 nypa salt
- 1 nypa kanel
- 1 nypa socker
- 1 ds olja till stekning
Chili con carne — Gör så här
-
- Finhacka löken och tärna paprikan. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken och löken. Bryn köttfärsen i samma panna. Tillsätt paprikabitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och köttfond. Låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt kikärter och kidneybönor (använd även vätskan som bönorna ligger i). Krydda enligt tycke. Grytan skall vara stark och mustig. Servera med kokt ris.
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.