Chili con carne

Perinteinen chili con carne

Chilipeppar med kött, eller Chili con carne som det heter på spanska, lyckas med Herr Snellmans maletkött av nöt.

6 35 min

Ingredienser

  • 400 g Snellman Maletkött av nöt
  • 1 gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 brk passerade tomater
  • 3 msk köttfond
  • 1 brk kikärter
  • 1 brk kidneybönor
  • 1 nypa chili
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa socker
  • 1 ds olja till stekning

Chili con carne — Gör så här

  1. Finhacka löken och tärna paprikan. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken och löken. Bryn köttfärsen i samma panna. Tillsätt paprikabitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och köttfond. Låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt kikärter och kidneybönor (använd även vätskan som bönorna ligger i). Krydda enligt tycke. Grytan skall vara stark och mustig. Servera med kokt ris.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer