Chili con carne med rödbetor
2h (varav 30min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 500 g rödbeta
- 400 g passerade tomater
- 2 lök
- 3 vitlökslyftor
- 1 röd chili
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 brk kidneybönor
- 2 msk olja för stekning
Instruktioner
Skala rödbetorna och riv grovt. Finhacka lök, vitlök och chili.
Bryn Snellmans tärnade nötstek i några repriser i varm panna med en skvätt olja. Lyft över det brynta köttet i en gryta.
Sautera löken och chilin i oljad stekpanna i någon minut och häll över i grytan.
Fyll på med passerade tomater, riven rödbeta och kryddorna. Tillred i 180-gradig ugn i 60–90 minuter eller tills köttet upplevs som mört nog. På slutrakan tillsätts ännu de sköljda kidneybönorna, som också får puttra på en stund tills de fått värme.
Servera den smakrika chili con carnen tillsammans med fullkornsris.
Tips
Vill du skynda på det hela en aning kan du gott och väl använda Snellmans riktigt malet kött också. Då behövs inte ugnen, då räcker 30 minuter i kastrullen som tillredningstid.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 363 kJ / 87 kcal | 1270 kJ / 303 kcal |
Fett | 2.9 g | 10.1 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 1.9 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 20.5 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 15 g |
Protein | 8 g | 28 g |
Fiber | 2.2 g | 7.8 g |
Salt | 0.7 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.