Cobbsallad med grillad kyckling
Den här amerikanska salladsklassikern innehåller alla sommarens favoritsmaker; krispig bacon, avokado och blåmögelost. Cobbsallad är mättande och passar utmärkt som lunch.
4
30 min
Ingredienser
-
- 1 pkt (150g) bacon
- 2 kokta ägg
- 300 g kycklingfiléer
- 75 g blåmögelost
- 1 pkt (200g) miniplommontomater
- 2 avokado
- gräslök
- Dressing
-
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl naturell yoghurt
- 1 msk äppelvinäger
- salt och svartpeppar
Cobbsallad med grillad kyckling — Gör så här
-
- Stek baconskivorna knapriga på en stekplatta av gjutjärn. Lägg de stekta baconskivorna på hushållspapper och låt rinna av.
- Grilla kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och paketera in köttet i folie så det får dra i sig kryddorna. Koka äggen och skär varje ägg i 4-6 bitar.
- Skär baconskivorna i mindre bitar och kycklingfiléerna i skivor. Lägg dem på ett serveringsfat tillsammans med äggskivor, halverade plommontomater, skivad blåmögelost samt skalad och skivad avokado.
- Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen. Avsluta med hackad gräslök.