Cobbsallad med grillad kyckling

Cobb -salaatti grillatusta broilerista

Den här amerikanska salladsklassikern innehåller alla sommarens favoritsmaker; krispig bacon, avokado och blåmögelost. Cobbsallad är mättande och passar utmärkt som lunch.

4 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt (150g) bacon
  • 2 kokta ägg
  • 300 g kycklingfiléer
  • 75 g blåmögelost
  • 1 pkt (200g) miniplommontomater
  • 2 avokado
  • gräslök
Dressing
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk äppelvinäger
  • salt och svartpeppar

Cobbsallad med grillad kyckling — Gör så här

  1. Stek baconskivorna knapriga på en stekplatta av gjutjärn. Lägg de stekta baconskivorna på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Grilla kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och paketera in köttet i folie så det får dra i sig kryddorna. Koka äggen och skär varje ägg i 4-6 bitar.
  3. Skär baconskivorna i mindre bitar och kycklingfiléerna i skivor. Lägg dem på ett serveringsfat tillsammans med äggskivor, halverade plommontomater, skivad blåmögelost samt skalad och skivad avokado.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen. Avsluta med hackad gräslök.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept