Hoppa till innehållet
Cobbsallad med rostad kyckling

Cobbsallad med rostad kyckling

Rostade kycklingflarn 180 g

4

20min tillagningstid + 20min total tid

Lätt

Den här amerikanska salladsklassikern innehåller alla sommarens favoritsmaker; krispig bacon, Snellmans Rostade kycklingflarn, avokado och blåmögelost. Cobbsallad är mättande och passar utmärkt som lunch.

Ingredienser

Cobbsallad
Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk äppelvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar

Instruktioner

Stek baconskivorna knapriga på en stekplatta av gjutjärn. Lägg de stekta baconskivorna på hushållspapper och låt rinna av.

Koka äggen och skär varje ägg i 4-6 bitar.

Skär baconskivorna i mindre bitar och kycklingflarnen i mindre skivor. Lägg dem på ett serveringsfat tillsammans med äggskivor, halverade plommontomater, skivad blåmögelost samt skalad och skivad avokado.

Blanda ingredienserna till dressingen och droppa över salladen. Avsluta med hackad gräslök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 822 kJ / 198 kcal 2054 kJ / 496 kcal
Fett 16.4 g 41.1 g
- varav mättat fett 4.5 g 11.2 g
Kolhydrat 1.7 g 4.2 g
- varav sockerarter 1.5 g 3.7 g
Protein 11 g 27 g
Fiber 1.7 g 4.3 g
Salt 1.4 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan