Dadelkaka
1h 10min (varav 20min aktiv)
20
Medel
Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Dadelkaka
- 250 g taateleita
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 200 g smör
- 2 ägg
- 1 tsk matsoda
- 1 tsk bakpulver
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 50 g | |
---|---|---|
Energi | 1503 kJ / 359 kcal | 751 kJ / 180 kcal |
Fett | 17.8 g | 8.9 g |
- varav mättat fett | 10.9 g | 5.4 g |
Kolhydrat | 43.2 g | 21.6 g |
- varav sockerarter | 26.4 g | 13.2 g |
Protein | 5 g | 2 g |
Fiber | 2.6 g | 1.3 g |
Salt | 0.8 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod!