Dijon-sås
35min (varav 5min aktiv)
4
Lätt
En god kall sås till kött och sallad.
Ingredienser
Dijon-sås
- 200 g smetana
- 3 msk dijon- senap
- 1 vitlökslyftor
- 1 rödlök
- 0.5 salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Hacka lökarna, blanda alla ingredienser och låt stå en stund i kylskåpet. Såsen håller sig flera dagar i kylen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 75 g | |
---|---|---|
Energi | 876 kJ / 212 kcal | 657 kJ / 159 kcal |
Fett | 19.7 g | 14.7 g |
- varav mättat fett | 12.1 g | 9.1 g |
Kolhydrat | 5.1 g | 3.8 g |
- varav sockerarter | 4.4 g | 3.3 g |
Protein | 3 g | 2 g |
Fiber | 0.8 g | 0.6 g |
Salt | 0.5 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.