Hoppa till innehållet
Dijon-sås

Dijon-sås

35min (varav 5min aktiv)

4

Lätt

En god kall sås till kött och sallad.

Ingredienser

Dijon-sås
  • 200 g smetana
  • 3 msk dijon- senap
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 rödlök
  • 0.5 salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Hacka lökarna, blanda alla ingredienser och låt stå en stund i kylskåpet. Såsen håller sig flera dagar i kylen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 75 g
Energi 876 kJ / 212 kcal 657 kJ / 159 kcal
Fett 19.7 g 14.7 g
- varav mättat fett 12.1 g 9.1 g
Kolhydrat 5.1 g 3.8 g
- varav sockerarter 4.4 g 3.3 g
Protein 3 g 2 g
Fiber 0.8 g 0.6 g
Salt 0.5 g 0.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan