Djävulskt kryddig chorizo-shakshuka
4
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Djävulskt kryddig chorizo-shakshuka
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 lök
- 0.5 röd paprika
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd chili
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk mald kummin
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 3 ägg
- 1 msk olivolja till stekning
Dessutom
- 1 msk strimlad färsk persilja
- 1 msk hackad gräslök
- 1 lantbröd
Instruktioner
Bryn finhackad lök och paprika i en oljad gjutjärnspanna eller en stekpanna med höga kanter i ca 5 minuter
Tillsätt hackad chili och pressad vitlök och stek några minuter till. Tillsätt kryddor och rosta blandningen en stund. Tillsätt sedan tomatkross och tomatpuré och låt sjuda på låg värme i ett tiotal minuter tills såsen har dragit ihop sig lite
Bryn chorizo-korvarna i en stekpanna med olja och rör ner små bitar av dem i tomatsåsen. Om du vill kan du även lämna ett par korvar hela och sedan sätta dem överst på tomatsåsen
Peta små hål i såsen med en träsked och placera äggen i hålen. Fortsätt steka på svag värme i 10-15 minuter, tills äggen är färdiga. Själv låter jag helst gulorna vara rinnande, men det är en smaksak
Strö hackad persilja och gräslök över den färdiga shakshukan och servera med krispigt rostat bröd!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 974 kJ / 233 kcal | 2143 kJ / 513 kcal |
Fett | 11.8 g | 26 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 7.6 g |
Kolhydrat | 18.8 g | 41.3 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.9 g |
Protein | 11 g | 23 g |
Fiber | 2.5 g | 5.5 g |
Salt | 0.7 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.