Djävulskt kryddig chorizo-shakshuka
All Natural Chorizo grillkorv 230 g45min
4
Lätt
Ingredienser
Djävulskt kryddig chorizo-shakshuka
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 lök
- 0.5 röd paprika
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd chili
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk mald kummin
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 3 ägg
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 burk av tomatkross (á 500 g)
Dessutom
- 1 msk strimlad färsk persilja
- 1 msk hackad gräslök
- 1 lantbröd
Instruktioner
- Bryn finhackad lök och paprika i en oljad gjutjärnspanna eller en stekpanna med höga kanter i ca 5 minuter
- Tillsätt hackad chili och pressad vitlök och stek några minuter till. Tillsätt kryddor och rosta blandningen en stund. Tillsätt sedan tomatkross och tomatpuré och låt sjuda på låg värme i ett tiotal minuter tills såsen har dragit ihop sig lite
- Bryn chorizo-korvarna i en stekpanna med olja och rör ner små bitar av dem i tomatsåsen. Om du vill kan du även lämna ett par korvar hela och sedan sätta dem överst på tomatsåsen
- Peta små hål i såsen med en träsked och placera äggen i hålen. Fortsätt steka på svag värme i 10-15 minuter, tills äggen är färdiga. Själv låter jag helst gulorna vara rinnande, men det är en smaksak
- Strö hackad persilja och gräslök över den färdiga shakshukan och servera med krispigt rostat bröd!
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 220 g | |
|---|---|---|
| Energi | 998 kJ / 239 kcal | 2196 kJ / 525 kcal |
| Fett | 11.9 g | 26.2 g |
| - varav mättat fett | 3.4 g | 7.6 g |
| Kolhydrat | 20.4 g | 44.8 g |
| - varav sockerarter | 3.3 g | 7.3 g |
| Protein | 11 g | 24 g |
| Fiber | 3.4 g | 7.4 g |
| Salt | 0.7 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
