Shakshuka

Shakshuka 1

Tämä Jerryn Keittiössä -blogin shakshuka-resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

4

Ainekset

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 sipuli
  • 0.5 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 tl mustapippuria, cayenepippuria ja jauhettua kuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 kanamunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
  • Silputtua lehtipersiljaa ja ruohosilpulia, paahdettua maalaisleipää

Shakshuka — Ohje

  1. Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia
  2. Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja paahda seosta hetki. Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska sekä tomaattipyree ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon
  3. Ruskista chorizo-makkarat öljytyllä pannulla ja pilko pieniksi paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Halutessasi voit myös jättää osan makkaroista kokonaisiksi ja lisätä ne tomaattikastikkeen päälle
  4. Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia
  5. Ripottele valmiin shakshukan päälle silputtua persiljaa ja ruohosipulia ja nauti rapeapaahdetun leivän kera!
Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit