Shakshuka

Shakshuka 1

Tämä Jerryn Keittiössä -blogin shakshuka-resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme. Tämä shakshuka valmistuu Snellmanin All Natural Chorizo -makkarasta, tomaateista, paprikasta ja mausteista. Shakshuka kruunataan kananmunalla ja yrteillä.

4 45 min

Ainekset

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 sipuli
  • 0.5 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 tl mustapippuria, cayenepippuria ja jauhettua kuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 kanamunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
  • Silputtua lehtipersiljaa ja ruohosilpulia, paahdettua maalaisleipää

Shakshuka — Ohje

  1. Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia.
  2. Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää mausteet ja paahda seosta hetki.
  4. Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska sekä tomaattipyree ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon.
  5. Ruskista chorizo-makkarat öljytyllä pannulla ja pilko pieniksi paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Halutessasi voit myös jättää osan makkaroista kokonaisiksi ja lisätä ne tomaattikastikkeen päälle.
  6. Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin.
  7. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia.
  8. Ripottele valmiin shakshukan päälle silputtua persiljaa ja ruohosipulia ja nauti rapeapaahdetun leivän kera!

Vinkki!

Kokeile myös chorizoshakshuka-ohjettamme, joka eroaa tästä reseptistä esimerkiksi niin, että siinä on oliiveja ja thaimaalasita chilikastiketta. Mausteista makkaraa löytyy myös chorizo-bolognesekastike -reseptistä.

makkarat-all-natural-770×428

Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.

Arvioi

Jaa

Kommentit