Shakshuka
All Natural Chorizo grillimakkara 230 g45min
4
Helppo
Ainekset
Shakshuka
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl punaista paprikaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 3 kpl kananmunaa
- 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
Lisäksi
- 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 kpl maalaisleipää
Ohje
-
Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia.
-
Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
-
Lisää mausteet ja paahda seosta hetki.
-
Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska sekä tomaattipyree ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon.
-
Ruskista chorizo-makkarat öljytyllä pannulla ja pilko pieniksi paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Halutessasi voit myös jättää osan makkaroista kokonaisiksi ja lisätä ne tomaattikastikkeen päälle.
-
Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin.
-
Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia.
-
Ripottele valmiin shakshukan päälle silputtua persiljaa ja ruohosipulia ja nauti rapeapaahdetun leivän kera!
Vinkki!
- Kokeile myös chorizoshakshuka-ohjettamme, joka eroaa tästä reseptistä esimerkiksi niin, että siinä on oliiveja ja thaimaalasita chilikastiketta. Mausteista makkaraa löytyy myös chorizo-bolognesekastike -reseptistä.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 220 g | |
|---|---|---|
| Energia | 998 kJ / 239 kcal | 2196 kJ / 525 kcal |
| Rasva | 11.9 g | 26.2 g |
| - josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 7.6 g |
| Hiilihydraatit | 20.4 g | 44.8 g |
| - josta sokereita | 3.3 g | 7.3 g |
| Proteiini | 11 g | 24 g |
| Ravintokuitu | 3.4 g | 7.4 g |
| Suola | 0.7 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aine luettelosta uupuu tomaattimurska. Valmistus ohjeessa se on mainittu.
Kiitos tarkkasilmäiselle kokkaajalle! Tomaattimurksa oli tippunut matkasta sivun päivityksen yhteydessä. Nyt se löytyy myös aineslistalta! /Suvi