Dubbelpanerade grisnuggets med rotfruktsfries

Tuplapaneroidut possunugetit ja juuresranskalaiset

Ute efter inspirerande höstmat som värmer både kropp och själ? Rustika rotfruktsfries med en läcker, dubbelpanerad inhemsk lantgris kan faktiskt vara allt du behöver!

Receptet är framtaget av gänget bakom Satokausi.fi sidan.

2 45 min

Ingredienser

Nuggets
  • 1 pkt Snellmans snabba filéstrimlor av lantgris (à 300 g)
  • 2 dl pankomjöl
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • olja för stekning
Rotfruktsfries
  • 500 g olika rotfrukter, t.ex. rova och palsternacka
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • en nypa svartpeppar

Dubbelpanerade grisnuggets med rotfruktsfries — Gör så här

  1. Tillred rotfruktsfries. Skala, rengör och skär tunna strimlor av samma storlek av dina rotfrukter. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strimla olja, salt och peppar över. Rör om och rör in kryddorna.
  2. Stek i 225-gradig ugn i ca. 20 minuter eller tills rotfrukterna är klara och har fått ordentligt med färg.
  3. Söndra äggen på en djup tallrik och bryt strukturen med en gaffel, krydda med salt och peppar. Mät upp vetemjöl på en tallrik och krydda med salt och peppar. På en tredje tallrik mäter du upp pankomjöl och parmesanost och rör om.
  4. Sänk några grisstrimlor i taget först i vetemjöl, sen äggröra och slutligen i pankoparmesan-blandningen. Ställ de dubbelpanerade strimlorna åt sidan och upprepa tills alla är klara.
  5. Stek i rejält med olja på varm panna i några minuter per sida, se upp så att du inte bränner ytan.
  6. Lyft över dina stekta nuggets på en tallrik med hushållspapper på, vilket drar ur överlopps olja. Servera omedelbart tillsammans med rotfruktsfries.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer