Hoppa till innehållet
Fyllda batonger med köttbullar

Fyllda batonger med köttbullar

Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar 270 g

25min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

En mustig meatballsub är en äkta klassiker. Insvept i det mjuka brödet hittar du Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar, pizzasås, rikligt med cheddarost och en smidig och pikant pico de gallo-salsa. Ett rejält mellanmål, både snabbt och enkelt!

Ingredienser

Pico de gallo -salsa
  • 1 silverlök
  • 2 tomat
  • 1 jalapeno
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 lime
  • 0.3 tsk salt

Instruktioner

Öppna upp bröden och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred ut hälften av pizzasåsen på bägge sidorna av bröden. Riv cheddarosten och strö ¾ av den över bottenhalvorna. Lägg på köttbullarna och resten av pizzasåsen samt osten. Grädda i 225 graders ugn i 10–12 minuter.

Förbered under tiden din pico de gallo. Skala och finhacka lök. Finhacka tomaterna, jalapeñon och koriander. Rör ihop ingredienserna i en skål. Riv över limeskalet och pressa saften. Smaka av med salt.

Ta ut bröden ur ugnen och toppa med pico de gallo. Lägg på brödlocket och servera genast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 922 kJ / 221 kcal 2490 kJ / 596 kcal
Fett 12.2 g 32.9 g
- varav mättat fett 5.1 g 13.8 g
Kolhydrat 16.3 g 43.9 g
- varav sockerarter 2.3 g 6.3 g
Protein 11 g 30 g
Fiber 2.4 g 6.4 g
Salt 1.2 g 3.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan