Fyllda batonger med köttbullar
25min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar 270 g
- 4 semla (sub sandwich)
- 200 g tomatsås
- 150 g cheddarost
Pico de gallo -salsa
- 1 silverlök
- 2 tomat
- 1 jalapeno
- 0.5 kruka koriander
- 1 lime
- 0.3 tsk salt
Instruktioner
Öppna upp bröden och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred ut hälften av pizzasåsen på bägge sidorna av bröden. Riv cheddarosten och strö ¾ av den över bottenhalvorna. Lägg på köttbullarna och resten av pizzasåsen samt osten. Grädda i 225 graders ugn i 10–12 minuter.
Förbered under tiden din pico de gallo. Skala och finhacka lök. Finhacka tomaterna, jalapeñon och koriander. Rör ihop ingredienserna i en skål. Riv över limeskalet och pressa saften. Smaka av med salt.
Ta ut bröden ur ugnen och toppa med pico de gallo. Lägg på brödlocket och servera genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 922 kJ / 221 kcal | 2490 kJ / 596 kcal |
Fett | 12.2 g | 32.9 g |
- varav mättat fett | 5.1 g | 13.8 g |
Kolhydrat | 16.3 g | 43.9 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 6.3 g |
Protein | 11 g | 30 g |
Fiber | 2.4 g | 6.4 g |
Salt | 1.2 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.