Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad
5min
1
Lätt
En fräsch sallad åt kött och sallad.
Ingredienser
Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad
- 2 dl naturell jugurt
- 1 vitlökslyftor, krossade
- 1 svartpeppar
- 1 tsk timjam
- 1 dl gräslök
- 4 msk citron saft
- 1 msk honung
Instruktioner
- Blanda ingredienserna. Färdig att serveras genast men smaken blir bättre om den får stå i kylen några timmar.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 380 g | |
|---|---|---|
| Energi | 228 kJ / 54 kcal | 866 kJ / 206 kcal |
| Fett | 1.3 g | 5 g |
| - varav mättat fett | 0.8 g | 3.2 g |
| Kolhydrat | 7.3 g | 27.9 g |
| - varav sockerarter | 7.1 g | 26.8 g |
| Protein | 3 g | 11 g |
| Fiber | 0.8 g | 3 g |
| Salt | 0.1 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
En fräsch sallad åt kött och sallad.