Grekiska Gyros med grisfyllning
6
25min tillagningstid + 25min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Tunn sweet bbq kasslerbiff av lantgris 500 g
- 4 pitabröd
- 1 msk olja för stekning
Tzatsiki
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 gurka
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Salladsfyllning
- 2 tomat
- 50 g blad isssallad
- 0.5 rödlök
- 1 dl färska örter efter smak
Instruktioner
Marinad
Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt. Avlägsna överlopps vätska. Skala och riv vitlök i yoghurten. Tillsätt gurka och krydda med salt och peppar. Ställ tzatzikin i kylskåp och låt dra.
Halvera och skiva tomaten. Skala löken och skär i strimlor. Avlägsna salladsbladen och skölj av vid behov.
Stek kasslerbiffarna i en oljad panna enligt instruktionen på förpackningen. Lyft de färdiga biffarna i en hög på ett skärbräde och skär i tunna strimlor.
Värm pitabröden enligt förpackningens instruktioner.
Fyll pitabrödet med kött, grönsaker och tzatziki och toppa med färska örter.
Tips
Pitaleipien täytteeksi sopivat erinomaisesti myös Herra Snellmanin grillatut ja valmiiksi viipaloidut kebab-lastut tai paahdetut kanalastut.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 746 kJ / 178 kcal | 2610 kJ / 623 kcal |
Fett | 7.7 g | 26.9 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 18 g | 63.1 g |
- varav sockerarter | 3 g | 10.6 g |
Protein | 8 g | 29 g |
Fiber | 1.7 g | 6.1 g |
Salt | 0.8 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.