Hoppa till innehållet
Grekiska Gyros med grisfyllning

Grekiska Gyros med grisfyllning

Tunn sweet bbq kasslerbiff av lantgris 500 g

6

25min tillagningstid + 25min total tid

Lätt

Dessa smaskiga fyllda pitabröd hämtar inspiration från Medelhavet och dess gyros. Traditionellt kommer Gyros i Grekland från spätt, men i vår version använder vi sweet BBQ-kasslerbiffar.

Ingredienser

Tzatsiki
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 gurka
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar
Salladsfyllning
  • 2 tomat
  • 50 g blad isssallad
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl färska örter efter smak

Instruktioner

Marinad

Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt. Avlägsna överlopps vätska. Skala och riv vitlök i yoghurten. Tillsätt gurka och krydda med salt och peppar. Ställ tzatzikin i kylskåp och låt dra.

Halvera och skiva tomaten. Skala löken och skär i strimlor. Avlägsna salladsbladen och skölj av vid behov.

Stek kasslerbiffarna i en oljad panna enligt instruktionen på förpackningen. Lyft de färdiga biffarna i en hög på ett skärbräde och skär i tunna strimlor.

Värm pitabröden enligt förpackningens instruktioner.

Fyll pitabrödet med kött, grönsaker och tzatziki och toppa med färska örter.

Tips

Pitaleipien täytteeksi sopivat erinomaisesti myös Herra Snellmanin grillatut ja valmiiksi viipaloidut kebab-lastut tai paahdetut kanalastut.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 746 kJ / 178 kcal 2610 kJ / 623 kcal
Fett 7.7 g 26.9 g
- varav mättat fett 2.5 g 8.7 g
Kolhydrat 18 g 63.1 g
- varav sockerarter 3 g 10.6 g
Protein 8 g 29 g
Fiber 1.7 g 6.1 g
Salt 0.8 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan