Grillad filébiff av lantgris med somrig zucchinicantaloupesalsa och baconlindad sparris
4
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Chimichurri filébiff av lantgris 2 st 230 g
Zucchinicantaloupesalsa
- 1 cantaloupe-melon
- 0.5 zucchini
- 1 rödlök
- 1 vitlökslyftor
- 1 jalapeno
- 3 msk koriander
- 1 citron
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Baconlindad sparris
- 400 g grön sparris
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Tag köttet ur kylen i rumstemperatur ½ timme före tillredning. Tillred salsan medan du väntar.
Halvera melonen och avlägsna fröna. Skär bort skalet och gör kuber av både melon och din skalade zucchini.
Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Hacka jalapeñon (plocka bort fröna om du gillar mildare salsa). Hacka koriandern.
Rör ihop alla salsaingredienser och ställ i kylskåpet en stund för att ta smak.
Knäpp ändorna på skaften av sparrisen. Ta mellan 4-5 sparris och linda in i baconskivor. Grilla sparrisen, sväng ofta, tills både bacon och sparris fått färg och känns färdiga. Strö över salt och svartpeppar.
Stek chimichurri-filébiffarna ca. 2,5 minuter på var sida. Servera tillsammans med salsa och baconlindad sparris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 389 kJ / 93 kcal | 1477 kJ / 354 kcal |
Fett | 5.4 g | 20.6 g |
- varav mättat fett | 1.2 g | 4.6 g |
Kolhydrat | 2 g | 7.5 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 6.4 g |
Protein | 8 g | 32 g |
Fiber | 1.5 g | 5.5 g |
Salt | 0.8 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.