Grillad filébiff av lantgris med somrig zucchinicantaloupesalsa och baconlindad sparris

Grillattu maatiaispossun chimichurri fileepihvi, cantaloupe-kesäkurpitsasalsa ja pekoniin käärityt parsat

En somrig salsa, sparris inlindat i bacon och världens mest finländska lantgris i argentinsk kryddtappning – argentinarna, likt finländarna, är stora vänner av grillad mat, så den här alliansen mellan sydamerikanska kryddor och finländskt kött är den perfekta matchningen för ditt sommarkök!

Receptet har producerats av Satokausi.fi webbplatsen.

4 45 min

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Chimichurri filébiff av lantgris 4 st
Zucchinicantaloupesalsa
  • 1 st cantaloupe-melon
  • en halv zucchini
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st jalapeno
  • 3 msk färsk, hackad koriander
  • 1 st citron (saften)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Baconlindad sparris
  • 400 g grön sparris
  • 0,5 pkt Snellmans Riktig bacon (ca. 6 skivor)
  • salt och svartpeppar

Grillad filébiff av lantgris med somrig zucchinicantaloupesalsa och baconlindad sparris — Gör så här

  1. Tag köttet ur kylen i rumstemperatur ½ timme före tillredning. Tillred salsan medan du väntar.
  2. Halvera melonen och avlägsna fröna. Skär bort skalet och gör kuber av både melon och din skalade zucchini.
  3. Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Hacka jalapeñon (plocka bort fröna om du gillar mildare salsa). Hacka koriandern.
  4. Rör ihop alla salsaingredienser och ställ i kylskåpet en stund för att ta smak.
  5. Knäpp ändorna på skaften av sparrisen. Ta mellan 4-5 sparris och linda in i baconskivor. Grilla sparrisen, sväng ofta, tills både bacon och sparris fått färg och känns färdiga. Strö över salt och svartpeppar.
  6. Stek chimichurri-filébiffarna ca. 2,5 minuter på var sida. Servera tillsammans med salsa och baconlindad sparris.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer