Grillkorv och potatissallad
4
1h 15min total tid
Lätt
Välj en valfri grillkorv, så länge som det är Eetvartti, till att laga detta goda recept. Herr Snellman rekommenderar att servera grillkorvarna med världens bästa hemlagade potatissallad.
Ingredienser
Potatissallad
- 6 fasta potatisar kokade
- 1 gurka
- 1 purjo
- 200 g gräddfil
- 150 g crème fraiche
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 2 tsk senap
Dessutom
- 1 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
Instruktioner
Koka de oskalade potatisarna redan dagen före, så är de lättare att arbeta med. Skala och tärna den kokta potatisen och gurka. Skär purjon i slantar och skölj. Lägg grönsakerna i en skål, tillsätt gräddfil, crème fraiche, salt, peppar och senap. Blanda ingredienserna väl.
Låt potatissalladen stå svalt i ett par timmar. Grilla korven och servera med potatissalladen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 569 kJ / 137 kcal | 2276 kJ / 549 kcal |
Fett | 10.7 g | 42.9 g |
- varav mättat fett | 5.3 g | 21.1 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 17.8 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 6.3 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 0.7 g | 2.7 g |
Salt | 0.7 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.