Grillkorv och potatissallad
1h 15min
4
Lätt
Välj en valfri grillkorv, så länge som det är Eetvartti, till att laga detta goda recept. Herr Snellman rekommenderar att servera grillkorvarna med världens bästa hemlagade potatissallad.
Ingredienser
Potatissallad
- 6 fasta potatisar kokade
- 1 gurka
- 1 purjo
- 200 g gräddfil
- 150 g crème fraiche
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 2 tsk senap
Dessutom
- 1 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
Instruktioner
Koka de oskalade potatisarna redan dagen före, så är de lättare att arbeta med. Skala och tärna den kokta potatisen och gurka. Skär purjon i slantar och skölj. Lägg grönsakerna i en skål, tillsätt gräddfil, crème fraiche, salt, peppar och senap. Blanda ingredienserna väl.
Låt potatissalladen stå svalt i ett par timmar. Grilla korven och servera med potatissalladen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 569 kJ / 137 kcal | 2276 kJ / 549 kcal |
Fett | 10.7 g | 42.9 g |
- varav mättat fett | 5.3 g | 21.1 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 17.8 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 6.3 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 0.7 g | 2.7 g |
Salt | 0.7 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.