Gris med körsbärstomater
45min
5
Lätt
Ingredienser
Gris med körsbärstomater
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 2 msk olja
- 2 tsk grillkrydda
- 400 g tomatkross
- 1 buljongtärning
- 0.5 dl tomatketchup
- 1 tsk basilika
- 1 dl skalfri mande
- 100 g körsbärstomat
Instruktioner
- Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
- Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
- Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 220 g | |
|---|---|---|
| Energi | 606 kJ / 146 kcal | 1333 kJ / 320 kcal |
| Fett | 9.3 g | 20.4 g |
| - varav mättat fett | 1.3 g | 2.9 g |
| Kolhydrat | 3.4 g | 7.4 g |
| - varav sockerarter | 3.1 g | 6.9 g |
| Protein | 11 g | 25 g |
| Fiber | 2.1 g | 4.7 g |
| Salt | 1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
