Gris med körsbärstomater
5
45min total tid
Lätt
Ingredienser
Gris med körsbärstomater
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 2 msk olja
- 2 tsk grillkrydda
- 400 g tomatkross
- 1 buljongtärning
- 0.5 dl tomatketchup
- 1 tsk basilika
- 1 dl skalfri mande
- 100 g körsbärstomat
Instruktioner
Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 606 kJ / 146 kcal | 1333 kJ / 320 kcal |
Fett | 9.3 g | 20.4 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 3.4 g | 7.4 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 6.9 g |
Protein | 11 g | 25 g |
Fiber | 2.1 g | 4.7 g |
Salt | 1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.