Griskött med granatäppelsås

Griskött med granatäppelsås

Detta recept är utmärkt ifall du vill prova något nytt och spännande i sommar. Kasslerbiffen har en hög fetthalt, vilket gör att den är saftig och god även som grillad. Granatäpple och lime ger å sin sida rätten en trevlig fräschör. Stor kasslerbiff av lantgris tillverkas alltid av färskt, finskt ofruset kött.

2 90 min

Ingredienser

  • 1 pkt Snellmans Stor kasslerbiff av lantgris
  • Granatäppelsås
  • 1 granatäpple
  • 1 lime (saften och skalet)
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk pepparrotspaste
Stor kasslerbiff av lantgris 2 st (poisto)

Griskött med granatäppelsås — Gör så här

  1. Ta fram biffarna i rumstemperatur en timme innan du ska grilla dem.
  2. Skär granatäpplet i halvor, och ta bort kärnorna. Skär bort de vita strimlorna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  3. Grilla eller stek biffarna, och häll på såsen. Receptet fungerar också väl med Snellmans Lövbiff av lantgris ytterfilé.
  4. TIPS!
  5. Granatäppelsåsen kan användas som marinad eller sås till alla Snellmans okryddade biffar. Såsen passar också i sallader.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer