
Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua)
Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g45min
4
Lätt
Det här är en klassisk thailändsk rätt, i vilken man kan använda gris, nöt, höna eller fisk. Servera jasminris som tilltugg.
Den thailändska maten kanske överraskar dig med sin smakrikedom, smaka och bli förtjust!
Ingredienser
Grön curry med nötkött
- 2 pkt Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 2 msk grön currypasta
- 4 dl kokosmjölk
- 2 auberginer
- 5 kaffirlimeblad
- 1.5 msk fisksås
- 1.5 tsk palmsocker
- 1 msk jordnötsolja
Garnering
- 0.5 dl basilikablad, riven
- 2 röd chili
Instruktioner
- Gör strimlor av biffarna. Sätt olja i kastrullen och tillsätt currypasta i den varma olja och bryn tills det börjar dofta gott.
- Tillsätt så småningom en burk kokosmjölk, blanda hela tiden. Låt sjuda en stund. Tillsätt kött och kaffirlimebladen, koka ca 4 min tills köttet är moget.
- Tillsätt resten av kokosmjölken, rörsocker och fisksåsen. När blandningen sjuder, tillsätt klyftor av äggplanta. Låt sjuda tills äggplantorna är färdiga, häll i en serveringsskål.
- Dekorera med basilikablad och chili. Servera med jasminris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 588 kJ / 141 kcal | 2177 kJ / 522 kcal |
Fett | 8.3 g | 30.8 g |
- varav mättat fett | 5.8 g | 21.4 g |
Kolhydrat | 7.7 g | 28.4 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.3 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fiber | 1.8 g | 6.5 g |
Salt | 0.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Det här är en klassisk thailändsk rätt, i vilken man kan använda gris, nöt, höna eller fisk. Servera jasminris som tilltugg.
Den thailändska maten kanske överraskar dig med sin smakrikedom, smaka och bli förtjust!