Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua)
4
45min total tid
Lätt
Ingredienser
Grön curry med nötkött
- 2 pkt Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 2 msk grön currypasta
- 4 dl kokosmjölk
- 2 auberginer
- 5 kaffirlimeblad
- 1.5 msk fisksås
- 1.5 tsk palmsocker
- 1 msk jordnötsolja
Garnering
- 0.5 dl basilikablad, riven
- 2 röd chili
Instruktioner
Gör strimlor av biffarna. Sätt olja i kastrullen och tillsätt currypasta i den varma olja och bryn tills det börjar dofta gott.
Tillsätt så småningom en burk kokosmjölk, blanda hela tiden. Låt sjuda en stund. Tillsätt kött och kaffirlimebladen, koka ca 4 min tills köttet är moget.
Tillsätt resten av kokosmjölken, rörsocker och fisksåsen. När blandningen sjuder, tillsätt klyftor av äggplanta. Låt sjuda tills äggplantorna är färdiga, häll i en serveringsskål.
Dekorera med basilikablad och chili. Servera med jasminris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 588 kJ / 141 kcal | 2177 kJ / 522 kcal |
Fett | 8.3 g | 30.8 g |
- varav mättat fett | 5.8 g | 21.4 g |
Kolhydrat | 7.7 g | 28.4 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.3 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fiber | 1.8 g | 6.5 g |
Salt | 0.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.