Hoppa till innehållet
Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua)

Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua)

Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g

45min

4

Lätt

Det här är en klassisk thailändsk rätt, i vilken man kan använda gris, nöt, höna eller fisk. Servera jasminris som tilltugg. Den thailändska maten kanske överraskar dig med sin smakrikedom, smaka och bli förtjust!

Ingredienser

Grön curry med nötkött
Garnering
  • 0.5 dl basilikablad, riven
  • 2 röd chili

Instruktioner

Gör strimlor av biffarna. Sätt olja i kastrullen och tillsätt currypasta i den varma olja och bryn tills det börjar dofta gott.
Tillsätt så småningom en burk kokosmjölk, blanda hela tiden. Låt sjuda en stund. Tillsätt kött och kaffirlimebladen, koka ca 4 min tills köttet är moget.
Tillsätt resten av kokosmjölken, rörsocker och fisksåsen. När blandningen sjuder, tillsätt klyftor av äggplanta. Låt sjuda tills äggplantorna är färdiga, häll i en serveringsskål.
Dekorera med basilikablad och chili. Servera med jasminris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 370 g
Energi 588 kJ / 141 kcal 2177 kJ / 522 kcal
Fett 8.3 g 30.8 g
- varav mättat fett 5.8 g 21.4 g
Kolhydrat 7.7 g 28.4 g
- varav sockerarter 2.5 g 9.3 g
Protein 8 g 30 g
Fiber 1.8 g 6.5 g
Salt 0.6 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan