Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua)

Vihreä Curry naudanlihalla (Gaeng Kiaw Wan Neua)

Det här är en klassisk thailändsk rätt, i vilken man kan använda gris, nöt, höna eller fisk. Servera jasminris som tilltugg.

Den thailändska maten kanske överraskar dig med sin smakrikedom, smaka och bli förtjust!

4

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmans Lövbiff av nöt ytterfilé
  • 2 msk grön currysmet
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 st äggplantor
  • 5 st kaffir limeblad
  • 1,5 msk fisksås
  • 1,5 tsk palmsocker (eller rörsocker)
  • 1 msk jordnötsolja (eller motsvarande, inte olivolja)
Dekorering
  • 0,5 dl färsk, söt hackad basilika (eller vanlig)
  • 2 st röda chili (ta bort kärnorna)

Grön curry med nötkött (Gaena Kiaw Wan Neua) — Gör så här

  1. Gör strimlor av biffarna. Sätt olja i kastrullen och tillsätt currypasta i den varma olja och bryn tills det börjar dofta gott.
  2. Tillsätt så småningom en burk kokosmjölk, blanda hela tiden. Låt sjuda en stund. Tillsätt kött och kaffirlimebladen, koka ca 4 min tills köttet är moget.
  3. Tillsätt resten av kokosmjölken, rörsocker och fisksåsen. När blandningen sjuder, tillsätt klyftor av äggplanta. Låt sjuda tills äggplantorna är färdiga, häll i en serveringsskål.
  4. Dekorera med basilikablad och chili. Servera med jasminris.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer