Vihreä Curry naudanlihalla (Gaeng Kiaw Wan Neua)

Vihreä Curry naudanlihalla (Gaeng Kiaw Wan Neua)

Tämä on klassinen thaimaalainen ruoka, johon voit käyttää possua, nautaa, kanaa tai kalaa. Tarjoile lisukkeena jasmiiniriisiä.

Thaimaalainen ruoka saattaa yllättää makuvivahteillaan, kokeile ja ihastu!

4

Ainekset

  • 2 pkt Lehtipihviä naudan ulkofileestä
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 purkkia kookosmaitoa
  • 2 munakoisoa
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • 1,5 rkl kalakastiketta
  • 1,5 tl palmusokeria (tai ruokosokeria)
  • 1 rkl maapähkinäöljyä (tai vastaava, ei oliiviöljyä)
Koristeluun:
  • 0,5 dl tuoretta makeaa basilikaa pilkottuna (tai tavallista)
  • 2 punaista chiliä (poista siemenet)

Vihreä Curry naudanlihalla (Gaeng Kiaw Wan Neua) — Ohje

  1. Tee pihveistä suikaleita. Laita öljyä kattilaan ja lisää lämpimään öljyyn currypasta ja ruskista kunnes alkaa tuoksua hyvälle.
  2. Lisää vähitellen purkillinen kookosmaitoa, sekoita koko ajan.
  3. Anna kiehua hetken. Lisää liha ja kaiffirlimetinlehdet, keitä noin 4 min kunnes liha on kypsää.
  4. Lisää loput kookosmaidosta, palmusokeri ja kalakastike.
  5. Kun seos kiehuu, lisää munakoison lohkot.
  6. Anna kiehua kunnes munakoisot ovat kypsiä, kaada tarjoilukulhoon.
  7. Koristele basilikan lehdillä ja chilillä.
  8. Tarjoile jasmiiniriisin kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit