Hoppa till innehållet
Grymmaste grytan med Salsiccia och gnocci

Grymmaste grytan med Salsiccia och gnocci

4

25min total tid

Lätt

Tomatsås, maffig mozzarella och örter – enkelt och genialt, när en vardagsrätt får ett värdigt sällskap i vår All Natural Salsiccia. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Grymmaste grytan med Salsiccia och gnocci
  • 1 pkt Snellman All Natural Salsiccia grillkorv 230 g
  • 1 msk olivolja
  • 500 g potatisgnocchi
  • 400 g konserverad
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 mozzarella ost (á 125 g)

Instruktioner

Skär rejäla bitar av korven, gärna på snedden.

Smörj en ugnsform och häll i din gnocci och toppa med tomaterna. Häll 0,5 deciliter vatten i burken och skölj ur ordentligt, häll ännu västkan över härligheten.

Toppas med basilika och den skivade korven och riv mozzarella över alltihopa.

Grädda i 250-gradig ugn i 15-20 minuter. Du kan också vrida igång grillfunktionen på din ugn mot slutet av tillredningen för några minuter och lyfta upp formen.

Dekorera med basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 799 kJ / 191 kcal 2158 kJ / 516 kcal
Fett 9.9 g 26.6 g
- varav mättat fett 3.8 g 10.3 g
Kolhydrat 16.7 g 45.1 g
- varav sockerarter 1.2 g 3.2 g
Protein 8 g 22 g
Fiber 0.8 g 2.1 g
Salt 1.2 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan