Hoppa till innehållet
Holsteinschnitzel

Holsteinschnitzel

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

30min

4

Lätt

Panerad gris- eller kalvschnitzel med stekt ägg, ansjovisfilé och kapris på. Schnitzeln som fått sitt namn efter förbundslandet Schleswig-Holstein i Nordtyskland, kan serveras med små smörgåsar med t.ex. kaviar, hummer eller lax på.

Ingredienser

Panerad grisschintzel
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Stekning
  • 1 msk smör eller vegetabilisk olja

Instruktioner

Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie

Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt

Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet

Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan

När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 170 g
Energi 1114 kJ / 266 kcal 1894 kJ / 452 kcal
Fett 12.1 g 20.5 g
- varav mättat fett 4.2 g 7.1 g
Kolhydrat 17.5 g 29.7 g
- varav sockerarter 0.3 g 0.6 g
Protein 22 g 37 g
Fiber 0.9 g 1.5 g
Salt 1 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan