Holsteininleike

Holsteininleike 1

Holsteininleike on leivitetty porsaan- tai vasikanleike, jonka päällä on paistettu muna, anjovisfilee ja kaprista. Pohjois-Saksan Schleswig-Holsteinin osavaltion osan mukaan nimensä saanut holsteininleike tarjoillaan usein pienten voileipien kera. Leipien päällä on esimerkiksi kaviaaria, hummeria tai lohta. Hyvä holsteininleike syntyy laadukkaasta lihasta. Viipaloi itse maatiaispossun ulkofilee tai käytä valmiiksi ohuiksi nuijimiamme maatiaispossun lehtipihvejä!

4

Ainekset

PANEROITU PORSAANLEIKE
  • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
  • suolaa & pippuria
Leivitys:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
  • voita ja kasvisöljyä

Holsteininleike — Ohje

  1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
  4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
  5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa holsteininleike heti.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä