Hoppa till innehållet
Hot dogs på Italienskt vis

Hot dogs på Italienskt vis

Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g

4

45min tillagningstid | 45min total tid

Lätt

Ku ite tekee -bloggaren Minna gör hot dog med fläktar från medelhavet. Italienska smaker med Snellmans broilerknackkorv, kryddat med örter och härlig vitlök!

Ingredienser

Italiens knackkorvssås
Vitlökssmör
  • 100 g smör
  • 15 g färsk persilja och basilika, hackad
  • 2 vitlökslyftor
Semlor
  • 4 semla
  • 175 g mozzarella ost (á 125 g)
  • 2 dl riven ost
  • 4 msk parmesan ost
  • 0.5 rödlök
  • 4 msk färsk persilja och basilika, hackad

Instruktioner

Blanda rumsvarmt smör med örter och vitlök och låt blandningen ta smak.
Blanda ihop tomater, vin och arrabiata pesto och koka sakta i 15 minuter.
Skiva knackkorven och stek en stund. Lägg korven i såsblandningen, ta av plattan och tillsätt basilika. Lägg ugnen på 200 grader.
Bred ut ett rejält laget vitlökssmör på bröden, även på utsidan. Grädda brödet i ugnen tills de fått färg och smöret smält.
Tag bröden ur ugnen och inred med mozzarella. Ös på rejält med italiensk knackkorvssås.
Toppa med riven ost och parmesan och grädda i ugn tills osten smält. Garneringen sköter du med rödlök och färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 340 g
Energi 889 kJ / 214 kcal 3023 kJ / 727 kcal
Fett 15 g 51 g
- varav mättat fett 7.7 g 26.3 g
Kolhydrat 9.2 g 31.3 g
- varav sockerarter 1.6 g 5.5 g
Protein 10 g 33 g
Fiber 1.4 g 4.7 g
Salt 0.9 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan