Hot dogs på italienskt vis

Hodarit italialaisittain

Ku ite tekee -bloggaren Minna gör hot dog med fläktar från medelhavet. Italienska smaker med Snellmans broilerknackkorv, kryddat med örter och härlig vitlök!

4

Ingredienser

Italiens knackkorvssås
  • 2 paket Riktig skinnfri kycklingknackkorv
  • 1 burk tomatkross
  • 2 msk Pesto arrabiata
  • 1/2 dl rödvin
  • 1 msk färsk finhackad basilika
Vitlökssmör
  • 100 g smör
  • färsk finhackad basilika
  • finhackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor (hackade)
Semlor
  • 4 st semlor eller en batong i fyra delar
  • 175 g mozzarellaost
  • 2 dl riven ost
  • parmesanost
  • rödlök
  • persilja och basilika

Hot dogs på italienskt vis — Gör så här

  1. Blanda rumsvarmt smör med örter och vitlök och låt blandningen ta smak.
  2. Blanda ihop tomater, vin och arrabiata pesto och koka sakta i 15 minuter.
  3. Skiva knackkorven och stek en stund. Lägg korven i såsblandningen, ta av plattan och tillsätt basilika. Lägg ugnen på 200 grader.
  4. Bred ut ett rejält laget vitlökssmör på bröden, även på utsidan. Grädda brödet i ugnen tills de fått färg och smöret smält.
  5. Tag bröden ur ugnen och inred med mozzarella. Ös på rejält med italiensk knackkorvssås.
  6. Toppa med riven ost och parmesan och grädda i ugn tills osten smält. Garneringen sköter du med rödlök och färska örter.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer