Hoppa till innehållet
Grillbricka med smaker av Asien

Grillbricka med smaker av Asien

Snabb och mör grillkassler av lantgris ca 600 g

8

1h tillagningstid | 1h total tid

Medel

En rejäl grillbricka = succésommar! En bricka med olika variationer i kött, influerad av det asiatiska köket. Börja med saftig grillad kassler, korean BBQ filébiffar och grillad korv med nyanser av habanero och smältost får sällskap av två fräscha sallader och en smakrik bang-bang sås! Plocka gärna med lite bao buns för variationens skull. Denna bricka mättar även ett större gästabud!

Ingredienser

Sallad med honungsmelon och gurka
  • 1 gurka
  • 0.5 honungsmelon
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.3 tsk chiliflingor
  • 1 tsk socker
  • 1 msk sesamfrön
  • 0.5 kruka koriander
Purjolöksallad
  • 1 purjo
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 msk sesamfrön
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk socker
Bang bang -sås
  • 2 dl grekisk natural yoghurt
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk sriracha
  • 2 tsk honung
Dessutom
  • 8 bao bun -sämlor
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 lime

Instruktioner

Ta allt kött i rumstemperatur cirka 30 minuter innan det är dags att grilla.
Tillred alla tilltugg enligt separata instruktioner och lägg i skålar.
Värm upp grillen och grilla på följande sätt. Börja med kasslern, grillas i cirka 10–20 minuter och får gärna vändas ibland. När kasslern är färdig skall köttets innetemperatur ligga på 70–75 grader och då får du svepa in den i folie och vänta medan du grillar resten.
Filébiffarna och grillkorven får gå på grillen samtidigt, biffarna skall grillas ungefär 2,5 minuter per sida och där på samma gång hinner också korven få passligt med färg.
Bygg upp din grillbricka, skrynkla lite bakplåtspapper och placera på det serveringsfat du valt. Lyft också in dina skålar med såser och tilltugg på samma bricka, salladerna i hörnen och såserna i mitten.
Skär allt kött i strimlor och mindre bitar och placera runt på brickan. Tomrum fyller du enkelt med bao buns och limehalvor.
Servera brickan som sådan, gästerna väljer vad de äter!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 664 kJ / 159 kcal 2656 kJ / 635 kcal
Fett 8.1 g 32.6 g
- varav mättat fett 2.8 g 11.2 g
Kolhydrat 11.5 g 46 g
- varav sockerarter 5.4 g 21.6 g
Protein 9 g 36 g
Fiber 0.9 g 3.5 g
Salt 1.2 g 4.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan