Hoppa till innehållet
Bagel med fänkålssallad och skinka

Bagel med fänkålssallad och skinka

Prosciutto cotto 150 g

4

30min tillagningstid | 1h 30min total tid

Lätt

I det här receptet fyller vi en fluffig bagel med Snellmans aromrika Prosciutto Cotto-skinka och en fräsch sallad av fänkål. Med nyanserad färskost och färska myntablad fullbordar du en matig och smakrik helhet. Testa till brunchen, lunchen eller som lite lyxigare resemellanmål!

Ingredienser

Fänkålssallad
  • 1 står fenkål
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 liten citron
  • 1 tsk socker
  • 0.5 dl olja
  • 1 tsk fullkornssenap
  • 0.3 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 10 blada mynta
Dessutom
  • 4 bagel
  • 120 g naturell färskost
  • 4 blad isssallad
  • 2 tomat
  • 40 blada mynta
  • några nypor salt
  • svartpeppar

Instruktioner

Tillred fänkålssalladen. Blanda ihop rivet skal och saften från en citron med socker, senap, salt, peppar, finhackad schalottenlök och mynta i en mixer eller använd en stavmixer. Kör till en jämn massa och häll i olja i en strimla i massan medan mixern går.
Ansa och strimla fänkålen och skölj väl. Rör ihop fänkålen och såsen och låt ta smak i ungefär en timme.
Skiva tomaterna och krydda skivorna lätt med salt och peppar.
Fyll din bagel. Halvera brödet och lägg halvorna i en brödrost. Smörj in de rostade halvorna med färskost och fyll med salladsblad, 2–3 tomatskivor, två skivor Prosciutto Cotto och salladen. Avrunda med färsk mynta. Lägg locket på och mumsa i dig!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 635 kJ / 152 kcal 1905 kJ / 456 kcal
Fett 7.9 g 23.8 g
- varav mättat fett 1.9 g 5.8 g
Kolhydrat 14 g 42 g
- varav sockerarter 3.5 g 10.4 g
Protein 5 g 16 g
Fiber 1.4 g 4.2 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan