Hoppa till innehållet
Bagel med fänkålssallad och skinka

Bagel med fänkålssallad och skinka

1h 30min (varav 30min aktiv)

4

Lätt

I det här receptet fyller vi en fluffig bagel med Snellmans aromrika Prosciutto Cotto-skinka och en fräsch sallad av fänkål. Med nyanserad färskost och färska myntablad fullbordar du en matig och smakrik helhet. Testa till brunchen, lunchen eller som lite lyxigare resemellanmål!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Prosciutto cotto 150 g
Fänkålssallad
  • 1 står fenkål
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 liten citron
  • 1 tsk socker
  • 0.5 dl olja
  • 1 tsk fullkornssenap
  • 0.3 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 10 blada mynta
Dessutom
  • 4 bagel
  • 120 g naturell färskost
  • 4 blad isssallad
  • 2 tomat
  • 40 blada mynta
  • några nypor salt
  • svartpeppar

Instruktioner

Tillred fänkålssalladen. Blanda ihop rivet skal och saften från en citron med socker, senap, salt, peppar, finhackad schalottenlök och mynta i en mixer eller använd en stavmixer. Kör till en jämn massa och häll i olja i en strimla i massan medan mixern går.
Ansa och strimla fänkålen och skölj väl. Rör ihop fänkålen och såsen och låt ta smak i ungefär en timme.
Skiva tomaterna och krydda skivorna lätt med salt och peppar.
Fyll din bagel. Halvera brödet och lägg halvorna i en brödrost. Smörj in de rostade halvorna med färskost och fyll med salladsblad, 2–3 tomatskivor, två skivor Prosciutto Cotto och salladen. Avrunda med färsk mynta. Lägg locket på och mumsa i dig!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 635 kJ / 152 kcal 1905 kJ / 456 kcal
Fett 7.9 g 23.8 g
- varav mättat fett 1.9 g 5.8 g
Kolhydrat 14 g 42 g
- varav sockerarter 3.5 g 10.4 g
Protein 5 g 16 g
Fiber 1.4 g 4.2 g
Salt 0.7 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan