Siirry sisältöön
Prosciutto-bagelit

Prosciutto-bagelit

1h 30min (josta aktiivista 30min)

4

Helppo

Tässä reseptissä muhkea bagel saa täytteekseen Snellmanin aromaattista Prosciutto cotto -kinkkua sekä raikkaan fenkolisalaatin. Sipaus tuorejuustoa ja nippu tuoreita mintunlehtiä viimeistelee ihanan pirteän ja ruokaisan kokonaisuuden. Kokeile brunssilla, lounaalla tai vaikka astetta parempana retkieväänä!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Prosciutto cotto 150 g
Fenkolisalaatti
  • 1 kpl iso fenkoli (n. 350 g )
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 1 kpl pieni sitruuna
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl kokojyväsinappia
  • 0.3 tl suolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 10 kpl mintun lehteä
Lisäksi
  • 4 kpl bageleita
  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 kpl jääsalaatin lehteä
  • 2 kpl tomaattia
  • 40 kpl mintun lehteä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Valmista fenkolisalaatti. Laita sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sokeri, sinappi, suola, pippuri, hienonnettu salottisipuli ja mintunlehdet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy tehosekoittimeen ohuena nauhana, sekoittimen käydessä.

  2. Poista fenkolin kanta ja huuhtele hyvin. Leikkaa fenkolista ohuita suikaleita. Sekoita fenkoli ja kastike keskenään ja anna maustua n. 60 min.

  3. Viipaloi tomaatti ja mausta viipaleet kevyesti suolalla ja pippurilla.

  4. Täytä bagelit. Halkaise bagelit ja paahda puolikkaat leivänpaahtimessa. Voitele paahdetut puolikkaat tuorejuustolla ja täytä bagel salaatinlehdellä, 2–3 tomaattiviipaleella, kahdella Prosciutto cotto -viipaleella ja fenkolisalaatilla. Viimeistele lisäämällä jokaisen bagelin väliin tuoreita mintunlehtiä. Nosta bagelin kansi päälle ja nauti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 635 kJ / 152 kcal 1905 kJ / 456 kcal
Rasva 7.9 g 23.8 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 5.8 g
Hiilihydraatit 14 g 42 g
- josta sokereita 3.5 g 10.4 g
Proteiini 5 g 16 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.2 g
Suola 0.7 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle