Prosciutto-bagelit
1h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Prosciutto cotto 150 g
Fenkolisalaatti
- 1 kpl iso fenkoli (n. 350 g )
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 1 kpl pieni sitruuna
- 1 tl sokeria
- 0.5 dl öljyä
- 1 tl kokojyväsinappia
- 0.3 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 10 kpl mintun lehteä
Lisäksi
- 4 kpl bageleita
- 120 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 kpl jääsalaatin lehteä
- 2 kpl tomaattia
- 40 kpl mintun lehteä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Ohje
-
Valmista fenkolisalaatti. Laita sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sokeri, sinappi, suola, pippuri, hienonnettu salottisipuli ja mintunlehdet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy tehosekoittimeen ohuena nauhana, sekoittimen käydessä.
-
Poista fenkolin kanta ja huuhtele hyvin. Leikkaa fenkolista ohuita suikaleita. Sekoita fenkoli ja kastike keskenään ja anna maustua n. 60 min.
-
Viipaloi tomaatti ja mausta viipaleet kevyesti suolalla ja pippurilla.
-
Täytä bagelit. Halkaise bagelit ja paahda puolikkaat leivänpaahtimessa. Voitele paahdetut puolikkaat tuorejuustolla ja täytä bagel salaatinlehdellä, 2–3 tomaattiviipaleella, kahdella Prosciutto cotto -viipaleella ja fenkolisalaatilla. Viimeistele lisäämällä jokaisen bagelin väliin tuoreita mintunlehtiä. Nosta bagelin kansi päälle ja nauti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 635 kJ / 152 kcal | 1905 kJ / 456 kcal |
Rasva | 7.9 g | 23.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.9 g | 5.8 g |
Hiilihydraatit | 14 g | 42 g |
- josta sokereita | 3.5 g | 10.4 g |
Proteiini | 5 g | 16 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.2 g |
Suola | 0.7 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.