Hoppa till innehållet
Kållåda på rödkål med skivad sida av lantgris

Kållåda på rödkål med skivad sida av lantgris

Skivad sida av lantgris ca 350 g

2h 10min (varav 40min aktiv)

6

Lätt

Läckert och matigt, en kållåda är en vardagsklassiker! När du vill variera dig kan du ersätta den klassiska vitkålen med en färgglad rödkål och använda krispig grissida för smakens skull. Helt klart värt att testa, en förmånlig vardagsrätt! Receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Kållåda på rödkål med skivad sida av lantgris

Instruktioner

Halvera kålen och avlägsna den hårda stjälken. Gör tunna strimlor. Tillsätt vatten och buljong i en stor kastrull och koka upp. Låt kålstrimlorna puttra på låg värme i 10-15 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Ställ åt sidan och vänta och strimla sen grissidorna med vass kniv.
Bryn köttet på panna så det blir krispigt. Häll av överloppsfett och tillsätt lök- och vitlöksblandningen. Stek ännu på låg värme i några minuter.
Ös i sirap och kryddor och flytta sen över strimlorna i en ugnsform med höga kanter och tillsätt sen riset. Häll av kålen och rör ner i samma form.
Tillsätt matgrädden och vattnet och rör blandningen jämn. Grädda i 175-gradig ugn i ca. 1,5 timmar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 576 kJ / 138 kcal 1729 kJ / 415 kcal
Fett 8.5 g 25.6 g
- varav mättat fett 3.3 g 10 g
Kolhydrat 10.3 g 31 g
- varav sockerarter 5.8 g 17.5 g
Protein 5 g 14 g
Fiber 1.7 g 5.2 g
Salt 0.6 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan