Kållåda på rödkål med skivad sida av lantgris
2h 10min (varav 40min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Kållåda på rödkål med skivad sida av lantgris
- 1 kg rödkål
- 1 buljongtärning
- 1 pkt Snellman Skivad sida av lantgris ca 350 g
- 1 dl ris
- 3 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 tsk salt
- 2 msk mejram
- 3 msk mörk sirap
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
Instruktioner
Halvera kålen och avlägsna den hårda stjälken. Gör tunna strimlor. Tillsätt vatten och buljong i en stor kastrull och koka upp. Låt kålstrimlorna puttra på låg värme i 10-15 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Ställ åt sidan och vänta och strimla sen grissidorna med vass kniv.
Bryn köttet på panna så det blir krispigt. Häll av överloppsfett och tillsätt lök- och vitlöksblandningen. Stek ännu på låg värme i några minuter.
Ös i sirap och kryddor och flytta sen över strimlorna i en ugnsform med höga kanter och tillsätt sen riset. Häll av kålen och rör ner i samma form.
Tillsätt matgrädden och vattnet och rör blandningen jämn. Grädda i 175-gradig ugn i ca. 1,5 timmar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 576 kJ / 138 kcal | 1729 kJ / 415 kcal |
Fett | 8.5 g | 25.6 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 10 g |
Kolhydrat | 10.3 g | 31 g |
- varav sockerarter | 5.8 g | 17.5 g |
Protein | 5 g | 14 g |
Fiber | 1.7 g | 5.2 g |
Salt | 0.6 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.