
Maatiaispossun kylkiviipaleilla höystetty punakaalilaatikko
2h 10min (josta aktiivista 40min)
6
Helppo
Ainekset
Maatiaispossun kylkiviipaleilla höystetty punakaalilaatikko
- 1 kg punakaalia
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kylkiviipale n. 350 g
- 1 dl riisiä
- 3 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl meiramia
- 3 rkl tummaa siirappia
- 4 dl ruokakermaa
- 2 dl vettä
Ohje
- Halkaise kaali ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää vettä ja kasvisliemikuutio isoon kattilaan, kiehauta. Hauduta kaalisuikaleita matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia.
- Kuori ja silppua valkosipulit sekä sipulit. Laita sivuun odottamaan. Leikkaa Snellman Maatiaispossun kylkiviipaleet terävällä veitsellä suikaleiksi.
- Ruskista kuumalla pannulla rapeiksi. Valuta pois ylimääräinen paistorasva ja lisää sipuli- ja valkosipulisilppu. Paista matalalla lämmöllä muutama minuutti.
- Lisää siirappi sekä mausteet pannulle. Siirrä suikaleet korkeareunaiseen uunivuokaan ja lisää raaka riisi. Valuta kaali ja lisää muiden ainesten joukkoon, sekoita.
- Lisää ruokakerma ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 576 kJ / 138 kcal | 1729 kJ / 415 kcal |
Rasva | 8.5 g | 25.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 10.3 g | 31 g |
- josta sokereita | 5.8 g | 17.5 g |
Proteiini | 5 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 5.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.