Knackkorv & avokado-vitlöksdipp
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Knackkorv & avokado-vitlöksdipp
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 0.5 liten blomkål
- 300 g sockerärtor
- 1 lök
- 0.5 gul paprika
- 2 champinjon
- 0.5 zucchini
- 4 gröna sparrisstänger
Grönsaksmarinad
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk citron saft
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Avokadodipp
- 1 avocado
- 3 vitlökslyftor
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 dl färsk basilika
- 1 tsk citron saft
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Stycka grönsakerna och häll dem i en stor skål
Blanda grönsaksmarinaden och häll den på grönsakerna, blanda. Spara ca. en matsked av marinaden
Värm grillen
Lägg grönsakerna och korvarna i grillen, grilla tills de har en vacker yta och knackkorvarna är mogna. Grönsakerna får gärna hållas krispiga
Dela grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden
Förbered dippen
förbered avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddorna i en mixer. Blanda till en jämn smet. Smaka och tillsätt kryddor vid behov
Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 420 g | |
---|---|---|
Energi | 551 kJ / 133 kcal | 2312 kJ / 559 kcal |
Fett | 10.6 g | 44.6 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 13.6 g |
Kolhydrat | 2.6 g | 11 g |
- varav sockerarter | 2 g | 8.5 g |
Protein | 5 g | 20 g |
Fiber | 2 g | 8.3 g |
Salt | 0.8 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.