Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi
30min
4
Helppo
Ainekset
Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 0.5 kpl pientä kukkakaalta
- 300 g sokeriherneitä
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl keltaista paprikaa
- 2 kpl herkkusieniä
- 0.5 kpl kesäkurpitsaa
- 4 kpl vihreää tankoparsaa
Kasvisten marinadi
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Avokadodippi
- 1 kpl avokadoa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 tl sitruunanmehua
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Pilko kasvikset ja kaada ne isoon kulhoon
Sekoita kasvisten marinadi ja kaada se kasvisten päälle, sekoita. Säästä n. yksi ruokalusikallinen marinadia myöhemmäksi
Lämmitä grilli
Lisää grilliin kasvikset ja nakit, grillaa kunnes kummassakin on kaunis pinta ja nakit ovat kypsiä. Kasvikset tulisi mielellään jättää rapeiksi
Pilko grillatut nakit ja sekoita ne kasvisten kanssa, lisää hieman kasvisten marinadia
Valmista dippi
lisää blenderiin avokado, jogurtti, basilika, sitruunamehu ja mausteet. Surraa tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta lisää jos tarve
Tarjoile nakkipannu dipin kanssa höyryävän kuumana.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 420 g | |
---|---|---|
Energia | 551 kJ / 133 kcal | 2312 kJ / 559 kcal |
Rasva | 10.6 g | 44.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.2 g | 13.6 g |
Hiilihydraatit | 2.6 g | 11 g |
- josta sokereita | 2 g | 8.5 g |
Proteiini | 5 g | 20 g |
Ravintokuitu | 2 g | 8.3 g |
Suola | 0.8 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.