Siirry sisältöön
Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi

Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi

Kunnon nakki 400 g

30min

4

Helppo

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki 52 Weeks of Deliciousness.

Ainekset

Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi
  • 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
  • 0.5 kpl pientä kukkakaalta
  • 300 g sokeriherneitä
  • 1 kpl sipulia
  • 0.5 kpl keltaista paprikaa
  • 2 kpl herkkusieniä
  • 0.5 kpl kesäkurpitsaa
  • 4 kpl vihreää tankoparsaa
Kasvisten marinadi
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Avokadodippi
  • 1 kpl avokadoa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Pilko kasvikset ja kaada ne isoon kulhoon

Sekoita kasvisten marinadi ja kaada se kasvisten päälle, sekoita. Säästä n. yksi ruokalusikallinen marinadia myöhemmäksi

Lämmitä grilli

Lisää grilliin kasvikset ja nakit, grillaa kunnes kummassakin on kaunis pinta ja nakit ovat kypsiä. Kasvikset tulisi mielellään jättää rapeiksi

Pilko grillatut nakit ja sekoita ne kasvisten kanssa, lisää hieman kasvisten marinadia

Valmista dippi

lisää blenderiin avokado, jogurtti, basilika, sitruunamehu ja mausteet. Surraa tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta lisää jos tarve

Tarjoile nakkipannu dipin kanssa höyryävän kuumana.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 420 g
Energia 551 kJ / 133 kcal 2312 kJ / 559 kcal
Rasva 10.6 g 44.6 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 13.6 g
Hiilihydraatit 2.6 g 11 g
- josta sokereita 2 g 8.5 g
Proteiini 5 g 20 g
Ravintokuitu 2 g 8.3 g
Suola 0.8 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle