Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi
Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki 52 Weeks of Deliciousness.
4
Ainekset
-
- 2 pkt Snellmann All Natural nakki
- 0.5 pieni kukkakaali
- 1 pussi sokeriherneitä
- 4 vihreää tankoparsaa
- 1 sipuli
- 0.5 keltainen paprika
- 2 herkkusientä
- 0.3 kesäkurpitsaa
- Kasvisten marinadi:
-
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- Avokadodippi:
-
- 1 avokado
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Nakkipannu & avokado-valkosipulidippi — Ohje
-
- Pilko kasvikset ja kaada ne isoon kulhoon
- Sekoita kasvisten marinadi ja kaada se kasvisten päälle, sekoita. Säästä n. yksi ruokalusikallinen marinadia myöhemmäksi
- Lämmitä grilli
- Lisää grilliin kasvikset ja nakit, grillaa kunnes kummassakin on kaunis pinta ja nakit ovat kypsiä. Kasvikset tulisi mielellään jättää rapeiksi
- Pilko grillatut nakit ja sekoita ne kasvisten kanssa, lisää hieman kasvisten marinadia
- Valmista dippi: lisää blenderiin avokado, jogurtti, basilika, sitruunamehu ja mausteet. Surraa tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta lisää jos tarve
- Tarjoile nakkipannu dipin kanssa höyryävän kuumana.