Knackkorv & avokado-vitlöksdipp

Knackkorv & avokado-vitlöksdipp

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av 52 Weeks of Deliciousness.

4

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmann All Natural knackorv
  • 0.5 liten blomkål
  • 1 påse sockerärtor
  • 4 gröna sparrisstänger
  • 1 lök
  • 0.5 gul paprika
  • 2 champinjoner
  • 0.333333 zucchini
Grönsaksmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
Avokadodipp:
  • 1 avokado
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Knackkorv & avokado-vitlöksdipp — Gör så här

  1. Stycka grönsakerna och häll dem i en stor skål
  2. Blanda grönsaksmarinaden och häll den på grönsakerna, blanda. Spara ca. en matsked av marinaden
  3. Värm grillen
  4. Lägg grönsakerna och korvarna i grillen, grilla tills de har en vacker yta och knackkorvarna är mogna. Grönsakerna får gärna hållas krispiga
  5. Dela grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden
  6. Förbered dippen: förbered avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddorna i en mixer. Blanda till en jämn smet. Smaka och tillsätt kryddor vid behov
  7. Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept