Hoppa till innehållet
Knackkorv & avokado-vitlöksdipp

Knackkorv & avokado-vitlöksdipp

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

30min total tid

Lätt

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av 52 Weeks of Deliciousness.

Ingredienser

Knackkorv & avokado-vitlöksdipp
Grönsaksmarinad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk citron saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Avokadodipp
  • 1 avocado
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 tsk citron saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Stycka grönsakerna och häll dem i en stor skål
Blanda grönsaksmarinaden och häll den på grönsakerna, blanda. Spara ca. en matsked av marinaden

Värm grillen

Lägg grönsakerna och korvarna i grillen, grilla tills de har en vacker yta och knackkorvarna är mogna. Grönsakerna får gärna hållas krispiga
Dela grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden

Förbered dippen

förbered avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddorna i en mixer. Blanda till en jämn smet. Smaka och tillsätt kryddor vid behov
Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 420 g
Energi 551 kJ / 133 kcal 2312 kJ / 559 kcal
Fett 10.6 g 44.6 g
- varav mättat fett 3.2 g 13.6 g
Kolhydrat 2.6 g 11 g
- varav sockerarter 2 g 8.5 g
Protein 5 g 20 g
Fiber 2 g 8.3 g
Salt 0.8 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan