Kokosramen med schnitzel
35min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g
- 0.5 dl olja för stekning
Buljong
- 8 dl vatten
- 2 msk currypasta
- 2 hönsbuljongtärning
- 1 kokosmjölk
Dessutom
- 250 g nudlar (ramen- eller äggnudlar)
- 4 ägg
- 3 vårlöksstjälke
- 1 msk sesamfrön
- koriander eller persilja
- 2 lime
Instruktioner
Koka äggen i 7–8 minuter och kyl ned i kallt vatten. Skala och halvera. Finhacka vårlöken.
Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
Rosta sesamfrön i torr panna och lyft till sidan för att vänta.
Tillred buljongen. Mät upp vatten och currypasta och smula ned buljongen. Koka upp och fyll på med kokosmjölk och hetta igen upp till kokpunkten.
Värm stekpannan och lägg i rejält med olja och vid behov en klick smör. Stek biffarna på medeltemperatur i ett par minuter per sida, tills ytan är vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för att avlägsna överloppsfett. Skiva biffarna.
Bygg portioner. Lägg de kokta nudlarna i skålen först. Häll varmt spad över och toppa med biffskivor. Lägg nu i ägghalvorna och toppa slutligen med vårlök och färsk koriander. Pricken över i:et erbjuder rostade sesamfrön. Servera tillsammans med en halverad lime.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 470 g | |
---|---|---|
Energi | 617 kJ / 148 kcal | 2898 kJ / 693 kcal |
Fett | 7.9 g | 37.2 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 15.5 g |
Kolhydrat | 12.3 g | 57.7 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 4 g |
Protein | 7 g | 32 g |
Fiber | 0.8 g | 3.6 g |
Salt | 1.3 g | 6.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.