Hoppa till innehållet
Kokosramen med schnitzel

Kokosramen med schnitzel

Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g

35min

4

Medel

En milt kryddad och smakrik buljong, nudlar och suveränt krispiga filéskivor av lantgris - denna ramensoppa är full av smak! Många element, men alla lätta att genomföra, gör att helheten fungerar bättre än bra. Wienerschnitzeln är knaprig på toppen medan undersidan suger i sig alla buljongens läckra smaker. Soppan kompletteras med kokt ägg, vårlök och rostade sesamfrön och serveras med en skvätt av lime.

Ingredienser

Buljong
  • 8 dl vatten
  • 2 msk currypasta
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 1 kokosmjölk
Dessutom
  • 250 g nudlar (ramen- eller äggnudlar)
  • 4 ägg
  • 3 vårlöksstjälke
  • 1 msk sesamfrön
  • koriander eller persilja
  • 2 lime

Instruktioner

Koka äggen i 7–8 minuter och kyl ned i kallt vatten. Skala och halvera. Finhacka vårlöken.

Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.

Rosta sesamfrön i torr panna och lyft till sidan för att vänta.

Tillred buljongen. Mät upp vatten och currypasta och smula ned buljongen. Koka upp och fyll på med kokosmjölk och hetta igen upp till kokpunkten.

Värm stekpannan och lägg i rejält med olja och vid behov en klick smör. Stek biffarna på medeltemperatur i ett par minuter per sida, tills ytan är vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för att avlägsna överloppsfett. Skiva biffarna.

Bygg portioner. Lägg de kokta nudlarna i skålen först. Häll varmt spad över och toppa med biffskivor. Lägg nu i ägghalvorna och toppa slutligen med vårlök och färsk koriander. Pricken över i:et erbjuder rostade sesamfrön. Servera tillsammans med en halverad lime.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 470 g
Energi 617 kJ / 148 kcal 2898 kJ / 693 kcal
Fett 7.9 g 37.2 g
- varav mättat fett 3.3 g 15.5 g
Kolhydrat 12.3 g 57.7 g
- varav sockerarter 0.9 g 4 g
Protein 7 g 32 g
Fiber 0.8 g 3.6 g
Salt 1.3 g 6.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan