Kokosramen med schnitzel
Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g35min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g
- 0.5 dl olja för stekning
Buljong
- 8 dl vatten
- 2 msk currypasta
- 2 hönsbuljongtärning
- 1 kokosmjölk
Dessutom
- 250 g nudlar (ramen- eller äggnudlar)
- 4 ägg
- 3 vårlöksstjälke
- 1 msk sesamfrön
- koriander eller persilja
- 2 lime
Instruktioner
- Koka äggen i 7–8 minuter och kyl ned i kallt vatten. Skala och halvera. Finhacka vårlöken.
- Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i torr panna och lyft till sidan för att vänta.
- Tillred buljongen. Mät upp vatten och currypasta och smula ned buljongen. Koka upp och fyll på med kokosmjölk och hetta igen upp till kokpunkten.
- Värm stekpannan och lägg i rejält med olja och vid behov en klick smör. Stek biffarna på medeltemperatur i ett par minuter per sida, tills ytan är vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för att avlägsna överloppsfett. Skiva biffarna.
- Bygg portioner. Lägg de kokta nudlarna i skålen först. Häll varmt spad över och toppa med biffskivor. Lägg nu i ägghalvorna och toppa slutligen med vårlök och färsk koriander. Pricken över i:et erbjuder rostade sesamfrön. Servera tillsammans med en halverad lime.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 470 g | |
|---|---|---|
| Energi | 617 kJ / 148 kcal | 2898 kJ / 693 kcal |
| Fett | 7.9 g | 37.2 g |
| - varav mättat fett | 3.3 g | 15.5 g |
| Kolhydrat | 12.3 g | 57.7 g |
| - varav sockerarter | 0.9 g | 4 g |
| Protein | 7 g | 32 g |
| Fiber | 0.8 g | 3.6 g |
| Salt | 1.3 g | 6.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
