Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen
4
10min total tid
Lätt
Ingredienser
Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen
Instruktioner
Fyll kastrullen med kallt vatten och lägg i knackkorven, koka upp vattnet och när vattnet börjar koka upp tar du kastrullen av plattan.
Låt inte blandningen koka, knackkorven är varm när de flyter upp till ytan.
Tips!
Blir knackkorven och puttra för länge på spisen börjar vattnet koka och då spricker korven lätt. Märker du att en knackkorv spricker kan du hälla ett glas kallt vatten i kastrullen, så undviker du att flera knackkorvar spricker.
Riv inte loss knackkorven, använd sax eller en vass kniv. Knackkorvar är också ögongodis och de ser helt enkelt godare ut när de är hela.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 100 g | |
---|---|---|
Energi | 1163 kJ / 281 kcal | 1163 kJ / 281 kcal |
Fett | 25 g | 25 g |
- varav mättat fett | 9.6 g | 9.6 g |
Kolhydrat | 0.2 g | 0.2 g |
- varav sockerarter | 0.2 g | 0.2 g |
Protein | 14 g | 14 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 2.1 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.