Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen
Riktig knackkorv i naturtarm 400 g10min
4
Lätt
Ingredienser
Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen
Instruktioner
- Fyll kastrullen med kallt vatten och lägg i knackkorven, koka upp vattnet och när vattnet börjar koka upp tar du kastrullen av plattan.
- Låt inte blandningen koka, knackkorven är varm när de flyter upp till ytan.
Tips!
- Blir knackkorven och puttra för länge på spisen börjar vattnet koka och då spricker korven lätt. Märker du att en knackkorv spricker kan du hälla ett glas kallt vatten i kastrullen, så undviker du att flera knackkorvar spricker.
- Riv inte loss knackkorven, använd sax eller en vass kniv. Knackkorvar är också ögongodis och de ser helt enkelt godare ut när de är hela.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 100 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1163 kJ / 281 kcal | 1163 kJ / 281 kcal |
| Fett | 25 g | 25 g |
| - varav mättat fett | 9.6 g | 9.6 g |
| Kolhydrat | 0.2 g | 0.2 g |
| - varav sockerarter | 0.2 g | 0.2 g |
| Protein | 14 g | 14 g |
| Fiber | 0 g | 0 g |
| Salt | 2.1 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
