Hoppa till innehållet
Korvsoppa och Chorizorullar

Korvsoppa och Chorizorullar

4

Detta recept från Ruokaunelmia bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

ps. Vi har ändrat receptet i takt med att vissa produkter försvunnit ur utbudet.

Ingredienser

Korvsoppa
  • 2 dl torkade bondbönor
  • 1 morot
  • 2 vårlökar
  • 1.5 l vatten
  • 1 pkt Snellman All Natural Länkkorv 400 g
  • 80 g färsk babyspenat
  • salt
  • malen paprika och chilipeppar
Chorizorullar
  • 2 nykål
  • 2 vårlökar
  • 1 äpple
  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 dl ljus inhemsk öl
  • salt, peppar
  • 2 dl spad
  • 1 dl ljus inhemsk öl
  • 3 msk mörk sirap

Instruktioner

Korvsoppa:

Skölj bondbönorna och låt ligga i blöt över natten. Häll bort vattnet, skölj och koka bönorna i saltat vatten på svag värme i en halvtimme

Strimla moroten och vårlöken. Häll bort buljongen och tillsätt moroten, vårlöken och vatten. Smaka och koka i 10 minuter

Tillsätt tunt skivad korv (ta bort skinnet) och babyspenat och koka ännu i fem minuter.

Chorizorullar:

Skär bort ändan av kålen. Sätt en kål åt gången i en kastrull med kokande vatten och salt. Ta bort bladen från kålen när de har mjuknat (7-8 blad per kål). Låt bladen svalna i kallt vatten och torka dem på hushållspapper. Sila slutligen den färdiga kålen och hacka den i fina bitar

Skala och riv ett äpple, hacka löken och skär korven i skivor. Stek korven lätt i en panna med smör och tillsätt den hackade kålen, rivna äpplet och hackade löken. Stek en liten stund, tillsätt öl och låt sjuda en stund på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar. Blandningen är färdig när vätskan har avdunstat

Skär de mjuka kålbladen i tunna skivor med en vass kniv och placera bladen på arbetsbordet. Dela fyllningen mellan kålbladen och vik ihop dem. Rada ut kålrullarna i en långpanna bredvid varandra, tillsätt buljong och öl och strö på salt. Toppa rullarna med sirap

Grädda kålrullarna i ugnen på 200 grader, tills de har fått en brun färg. Om du vill kan du svänga på rullarna ibland. Häll på spadet när rullarna ännu är i ugnen

När kålrullarna är bruna, sänk värmen till 150 grader och grädda ännu i 1 1/2 timme.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan