Köttbullar i gräddsås
4
20min tillagningstid + 35min total tid
Lätt
Ingredienser
Köttbullar i gräddsås
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 700 g
- 1 gullök
- 0.5 dl skorpmjöl
- 2 msk söt senap
- 1 ägg
- 2 dl mineralvatten
- 1 msk smör
- 2 dl köttbuljong
- 3 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
Instruktioner
Skala och hacka löken fint och sätt i en skål. Blanda i skorpmjöl, senap, ägg och vichy. Låt stå en kvart och sätt i köttet.
Blanda väl, men inte för länge. Det blir lätt så att köttet blir segt om man blandar för länge. Krydda smeten med salt och peppar och forma köttbullarna med fuktade händer.
Stek köttbullarna i smör och veva runt så de blir jämnt gyllenbruna på alla sidor. Häll i buljong och grädde och låt småkoka tills det är klart.
Garnera med persilja och servera med kokt potatis och saltgurka.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 889 kJ / 214 kcal | 3110 kJ / 750 kcal |
Fett | 18.5 g | 64.7 g |
- varav mättat fett | 7.4 g | 26 g |
Kolhydrat | 3.3 g | 11.6 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.8 g |
Protein | 10 g | 34 g |
Fiber | 0.5 g | 1.7 g |
Salt | 0.5 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.