Hoppa till innehållet
Köttbullar i gräddsås

Köttbullar i gräddsås

Malet kött av gris och nöt 23 % 700 g

35min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Varsågoda! Köttbullar i gräddsås enligt Michael Björklunds recept.

Ingredienser

Köttbullar i gräddsås

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint och sätt i en skål. Blanda i skorpmjöl, senap, ägg och vichy. Låt stå en kvart och sätt i köttet.
  2. Blanda väl, men inte för länge. Det blir lätt så att köttet blir segt om man blandar för länge. Krydda smeten med salt och peppar och forma köttbullarna med fuktade händer.
  3. Stek köttbullarna i smör och veva runt så de blir jämnt gyllenbruna på alla sidor. Häll i buljong och grädde och låt småkoka tills det är klart.
  4. Garnera med persilja och servera med kokt potatis och saltgurka.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 889 kJ / 214 kcal 3110 kJ / 750 kcal
Fett 18.5 g 64.7 g
- varav mättat fett 7.4 g 26 g
Kolhydrat 3.3 g 11.6 g
- varav sockerarter 1.4 g 4.8 g
Protein 10 g 34 g
Fiber 0.5 g 1.7 g
Salt 0.5 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Varsågoda! Köttbullar i gräddsås enligt Michael Björklunds recept.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan